Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel demonstraties op de BioVelddag 4 juli 2024

Elk jaar heeft de BioVelddag een presentatie van de laatste ontwikkelingen in de biologische teelt. Dit jaar zijn er anders dan andere jaren extra veel demonstraties in het veld, zo vertelt de organisatie. "Er is extra ruimte gemaakt voor machine demonstraties waarin de nieuwste noviteiten in veld bewerkingen letterlijk in het veld te zien en te vergelijken zijn. Maar naast aandacht voor de teelt in machines, rassen en combinatie teelten is er ook dit jaar speciale aandacht voor smaak en lekker eten."

Demo en test voorzetwoelers met Naturim
Een grote machine demonstratie op de BioVelddag is gepland om 17uur. "In de demo wordt de werking van verschillende voorzetwoelers gepresenteerd aan de hand van unieke testresultaten van onder andere brandstofgebruik en grondverstoring. De test en presentatie is verzorgd door Sander Bernaerts van Naturim en Gertjan Zevenbergen van Vakblad Landbouwmechanisatie in samenwerking met mechanisatiebedrijven onder andere Imants BV en Timmerman. Ontdek tijdens de demo de werking van de verschillende voorzetwoelers."

De Biovelddag is het jaarlijkse evenement op het veld en erf met innovatieve demonstraties, veldworkshops, boeiende presentaties en de nieuwste rassen, gewascombinaties en mechanisatie. "Dit jaar een waar festival met veel machinedemonstraties, een Boergondisch velddiner met lokale biologische ingrediënten en livemuziek. Een smaaktest met topkok Sharon de Miranda en als kers op de taart de filmvertoning van 'Bomen op mijn land'. Geniet gratis van een dag vol praktijkkennis en demonstraties en schuif voor €29,50 p.p. aan voor een Boergondisch diner met chefkok Gerhard Flantua. Proef biogerechten met robuuste aardappelen en luister ondertussen naar livemuziek van een bluegrassband."

  • Datum:
    Donderdag 4 juli 2024
  • Locatie:
    Proeftuin Agroecologie en Technologie, Elandweg 84, Lelystad
  • Entree:
    Gratis

Aanmelden voor het diner kan hier

Voor meer informatie:
BioAcademy
De Kromme Rijn 1
8253 RG Dronten
[email protected]
www.bioacademy.nl

www.biovelddag.nl

Publicatiedatum: