Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Documentaire 'Gerlach' over onteigeningsdruk voor akkerbouwer

Na een succesvolle bioscooprelease is 2Doc: Gerlach donderdag 13 juni om 22.20 uur uitgezonden door KRO-NCRV op NPO2. "De documentaire over de laatste Amstelveense boer Gerlach brak in zijn woonplaats zelfs alle records en versloeg daarmee James Bond. Gerlach is een liefdevol en humoristisch portret van akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen", zo meldt KRO-NCRV.

Bekijk hier de aflevering

Naderende consumptiemaatschappij
Met veel toewijding zorgt Gerlach voor zijn bieten en graan, terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt. Waar zijn boerderij vroeger verlaten in het landschap stond, ziet hij de consumptiemaatschappij steeds meer om hem heen oprukken. Het simpele houten huisje van Gerlach is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, distributiecentra en een tot diep in de nacht geopende McDonalds.

"Ondanks alles wat op zijn pad komt blijft Gerlach fier overeind met zijn relativerende humor en geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden."

Bron: KRO-NCRV

Publicatiedatum: