Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio Planète viert 40ste verjaardag

Tholen - Bio Planète bestaat 40 jaar. Tijdens de Biofach in Neurenberg liet het bedrijf daarom de kurken knallen en werd samen met vele gasten de aftrap van het jubileumjaar gevierd. Er stond een 'photo box' in de stand. "Dit was erg geslaagd en hiermee hebben we meteen een verjaardagscadeau voor onszelf gemaakt: met alle foto's van onze gasten hebben we ons verjaardagslogo een upgrade gegeven. Het magentakleurige kunstwerk krijgt nu een ereplaats in onze oliemolen", vertelt Judith Faller-Moog, oprichter en eigenaar van Bio Planète.

Voor een fabrikant als Bio Planète is de Biofach één van de belangrijkste en meest uitgebreide evenementen. De voorbereiding begint al maanden van tevoren: de stand wordt opgebouwd, het tapijt wordt gekozen, banners worden gemaakt en afspraken worden gemaakt. "Met onze unieke, enorme proeftafel willen we veel retailers overtuigen van de smaak en kwaliteit van onze biologische oliën, en we willen ook persoonlijk contact leggen met partners die ver weg van onze oliefabriek gevestigd zijn. Want het kan inderdaad gezegd worden: de hele biologische wereld komt één keer per jaar samen in Neurenberg."

Met een mooie wijn van Weingut Sander, het oudste biologische wijnhuis in Duitsland, biologische kaashapjes van Ökologische Molkerei Allgäu en heerlijke dipsauzen met de eigen oliën, werden er mooie herinneringen gecreëerd. En er was uiteraard ruimte om verhalen uit te wisselen.

Peter Ottman, Petra Wolf en Danila Brunner kwamen namens NürnbergMesse langs om BioPlanète te feliciteren. Tweede van links is Judith Faller-Moog

Bio Planète is Europa's eerste biologische oliefabriek en ontwikkelt al vier decennia eetbare oliën van hoge kwaliteit. Tijdens de Biofach was in de stand ook aandacht voor de 'Rev|OIL|ution' die net op tijd voor het jubileum van start is gegaan. "We hebben eindelijk de oplossing om herbruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid te combineren, met een herbruikbare statiegeldfles die voorzien is van een schenktuit. De nieuwe herbruikbare cyclus is een droom die uitkomt. Reden genoeg om ook de introductie van onze nieuwe herbruikbare fles in het jubileumjaar extra onder de aandacht te brengen."

Het begon allemaal in 1984 met het persen van Franse zonnebloempitten. Veertig jaar later produceert het Frans-Duits familiebedrijf meer dan 70 verschillende koudgeperste biologische oliën en kunnen ze met trots zeggen dat Bio Planète de eerste zuiver biologische oliefabriek in Europa is en marktleider in de Duitse en Franse vakhandel.

Het jubileummotto voor heel 2024 zal zijn: '40 years of #Food changes the world'. "Dat is ons uitgangspunt. Omdat we biologische oliën ontwikkelen en produceren in de wetenschap dat goed voedsel een bron van plezier, een beschermer van de gezondheid en een beschermer van het klimaat is. We willen mensen de kans geven om voedsel te kiezen dat goed is voor hen en voor het milieu. Met dit in gedachten hebben we bijvoorbeeld een 3D-proces ontwikkeld voor onze uitzonderlijk milde lijnzaadolie, evenals zeer speciale oliemengsels zoals het oliemengsel voor pizza & pasta, die zelfs eenvoudige gerechten in een handomdraai net dat beetje extra geven. In 2023 is de 'Rev|OIL|ution' gelanceerd en met de nieuwe herbruikbare oliefles met schenktuit."

Voor meer informatie:
BIO PLANÈTE - Ölmühle Moog GmbH
Klappendorf 1
01623 Lommatzsch (Duitsland)
+49 (0) 35241 820 80
[email protected]
www.bioplanete.com