Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met agroforestry-pioniers in België en Noord-Frankrijk

Filmvertoning 'Bomen op mijn land': 13 juni op Warmonderhof

Hoe kunnen bomen en struiken van betekenis zijn op het landbouwbedrijf? Kom naar de speciale editie van de Warmonderhof-Avondklassen en bekijk de film 'Bomen op mijn land' waarin pioniers op het gebied van agroforestry in België en Noord-Frankrijk vertellen over de economische voordelen en de duurzaamheidswinsten ervan. De film wordt donderdagavond 13 juni vertoond op Warmonderhof, Wisentweg 12 in Dronten, met nagesprek met filmmaker Joris van der Kamp. Aanmelden is noodzakelijk.

Filmmaker Joris van der Kamp ging in opdracht van het ministerie van LNV met zijn camera op pad om pioniers op het gebied van agroforestry in België en Noord-Frankrijk te volgen. Gedurende vier seizoenen documenteerde hij hoe robuuste, productieve landbouwsystemen kunnen bijdragen aan het herstel van biodiversiteit, voedselzekerheid en een betere levenskwaliteit. De film schetst een levendig portret van bijzondere boerenfamilies die elk op hun eigen manier de principes van agroforestry toepassen om zo hun steentje bij te dragen aan de landbouwtransitie. Ook de boeren en tuinders op het biodynamische landbouwbedrijf Warmonderhof denken actief na over de manier waarop bomen en struiken van betekenis kunnen zijn op hun boerderij.

Economische veerkracht en duurzaamheidswinst
Door het integreren van bomen en struiken in hun bedrijf willen agroforestry-boeren natuur en landbouw dichter bij elkaar brengen en de duurzaamheidsprestaties en economische veerkracht van hun bedrijf bevorderen. De film 'Bomen op mijn land' kan als wegwijzer fungeren voor Nederlandse boeren en tuinders die geïnteresseerd zijn in de winsten die geboekt kunnen worden door bomen en struiken te integreren in hun bedrijfsvoering. Filmmaker Joris van der Kamp is aanwezig om na de filmvertoning met alle aanwezigen in gesprek te gaan.

Over Warmonderhof avondklassen
Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, antroposofie, voeding en ondernemerschap. Avondklassen werken met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept. Na afloop kan je je bijdrage in de melkbus of via een QR code waarderen.

Aanmelden en maaltijd vooraf
Voor de avondklassen is het nodig om je vooraf aan te melden. Dit kan via [email protected]. Voorafgaand aan de avond ben je om 18.00 uur van harte welkom voor een voedzame avondmaaltijd in de Hofzaal van Warmonderhof. Onze koks bereiden eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. De avondklas zelf start om 19.30 uur en vindt plaats in de Hofzaal: Wisentweg 12 in Dronten.

Bekijk hier de trailer:

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: