Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage bio-aanbod Nederlandse exposanten op PLMA 2024

Tholen - De PLMA's International World of Private Label Trade Show heeft op 28 en 29 mei meer dan 17.000 bezoekers uit meer dan 125 landen getrokken. Zij lieten zich informeren over de trends in producten en verpakkingen. Biojournaal maakte een rondgang over de beurs. In de fotoreportage is het biologische aanbod van de Nederlandse exposanten op het gebied van private label terug te vinden.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

PLMA's International World of Private Label Trade Show was, zoals altijd, een ontmoetingsplaats voor retailers, inkopers, category managers en andere bezoekers die over de 43.500 m2 grote beursvloer (verspreid over 13 hallen) liepen om te bekijken wat de bijna 3.000 exposerende bedrijven uit 73 landen te bieden hadden. Een uitdagende taak, gezien de beursvloer en het grote aantal food en non-food exposanten dat 10% groter was dan vorig jaar.

Een deel van de bio-exposanten gaf aan dat de vraag naar biologische producten op de Duitse markt duidelijk weer een stijgende lijn vertoont. Net als tijdens eerdere edities toonde men zich tevreden over de kwaliteit van de bezoekers, hieruit kwamen goede gesprekken voort. Merkbaar is dat er veel aandacht is voor duurzame inkoop, waarbij kopers een scherp oog voor biologisch hebben, maar ook letten op sociale aspecten zoals een eerlijk inkomen en eerlijke lonen voor boeren. Verpakkingen verschuiven duidelijk van recycleerbaar materiaal naar gerecycled materiaal."Dit is de plek waar je moet zijn om innovatie te spotten", zegt PLMA-voorzitter Peggy Davies. "Retailers weten dat het winkelend publiek het allerbeste wil op het gebied van kwaliteit, innovatie en prestaties. De exposanten op PLMA's jaarlijkse World of Private Label Trade Show bieden producten en verpakkingen om de productontwikkelingsplannen van retailers te ondersteunen."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.plmainternational.com