Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meet & greet Vandana Shiva op 2 juni

De wereldberoemde Indiase wetenschapper, milieu- en mensenrechtactivist en schrijver Vandana Shiva komt naar Nederland om te spreken over haar werk. Op 1 juni is zij bij het congres Seed Matters in Driebergen. Op zondagmiddag 2 juni wordt in De Meerpaal in Dronten eerst een deel van de film 'The Seeds of Vandana Shiva' vertoond, waarna het publiek in een collegetour-achtige setting de mogelijkheid heeft om haar vragen voor te leggen.

Vandana Shiva

Wetenschapper en activist
Als activist strijdt de Indiase wetenschapper Vandana Shiva al sinds de jaren '70 voor het behoud van biodiversiteit in de landbouw en tegen kolonialisme en monopolisering. Ze wil een stem zijn voor de natuur en strijdt tegen gentech in de landbouw. Ook zet ze zich in voor vrouwenrechten en voedselsoevereiniteit. Wereldwijd heeft ze veel in beweging gezet. Odin is blij dat het, samen met een collectief van bedrijven, is gelukt om haar naar Nederland te halen. Het publiek kan haar op 2 juni ontmoeten voor de prijs van een bioscoopkaartje.

2 juni film The Seeds of Vandana Shiva
Op 2 juni van 14.00 tot 17.00 uur is Shiva aanwezig bij een vertoning van een deel van haar laatste film in De Meerpaal in Dronten en geeft zij een reflectie daarop. De film geeft een diepgaand inzicht in haar leven en werk, en laat zien hoe ze onvermoeibaar strijdt voor de rechten van boeren, dekolonisatie, feminisme en de bescherming van onze planeet.

Daarna gaat Esther Molenwijk van Studio Plantaardig met haar in gesprek. Er is daarbij voldoende ruimte voor interactie met de zaal en geïnteresseerden kunnen vooraf een vraag inleveren via [email protected]. Kaarten à €12,50 per stuk zijn te koop via De Meerpaal.

Meer informatie en aanmelden via Odin.nl.

Publicatiedatum: