Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toekomstboeren ontvangt La Via Campesina

Boerenleiders bijeen in Amsterdam op 11 juni

Op dinsdag 11 juni ontvangt Toekomstboeren verschillende boerenleiders van La Via Campesina voor een publiek evenement in Amsterdam. Tijdens dit evenement zullen boerenleiders reflecteren op de strijd voor voedselsoevereiniteit in Nederland, Europa, Latijns-Amerika en wereldwijd. "Ze zullen ook de oplossingen bespreken die boeren bieden voor de meervoudige crises. En reflecteren op de hedendaagse bedreigingen van agro-business, neo-kolonialisme en extreemrechts, voor boeren en de samenleving als geheel", aldus de organisatie.

La Via Campesina is de internationale beweging van boeren en landarbeiders. Met 200 miljoen leden is het ook 's werelds grootste sociale beweging. Boerenlandbouw is verantwoordelijk voor het voeden van het grootste deel van de wereldbevolking. Met behulp van inheemse en agro-ecologische kennis produceren boeren voedsel terwijl ze de bodem, de biodiversiteit en de lokale gemeenschappen voeden. De commercialisering en industrialisering van voedsel en landbouw vormen echter een grote bedreiging voor de manier van boeren en hun manier van leven.

La Via Campesina brengt 182 organisaties uit 81 verschillende landen samen om voedselsoevereiniteit te bevorderen: het recht van mensen om hun eigen voedselsystemen te definiëren en om voedsel te produceren, verwerken en verspreiden op manieren die mensen en de natuur voeden in plaats van uitbuiten.

Met:

Morgan Ody, algemeen coördinator van La Via Campesina
Nury Martinez, LVC en CLOC (Via Campesina Latijns-Amerika)
Klarien Klingen, Toekomstboeren (Via Campesina Nederland)
Jan Douwe van der Ploeg, emeritus hoogleraar Wageningen Universiteit
Gefaciliteerd door Eduard Nualart

Datum: 11 juni
Tijd: 19.30 uur
Locatie: IIRE , Lombokstraat 40, Amsterdam

Klik hier om aan te melden

Publicatiedatum: