Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Informatiedag biodynamische landbouw 6 juni

Warmonderhof leidt boeren van de toekomst op

De landbouwtransitie is een ingewikkelde transitie. Aeres MBO Dronten Warmonderhof leidt de boeren en tuinders op die mee kunnen in deze veranderingen. Donderdag 6 juni is er een informatiedag voor geïnteresseerde jongeren en volwassenen over de biologisch-dynamische landbouwopleidingen die Aeres MBO Dronten Warmonderhof aanbiedt.

De landbouw van de toekomst heeft behoefte aan innovators en vakspecialisten die andere wegen durven inslaan; gemeenschapsbouwers die zich weer durven verbinden, met de bodem en alles wat erop leeft. Aeres Warmonderhof helpt jongeren en volwassenen aan de vakkennis en de juiste mindset om die landbouw van de toekomst te kunnen vormgeven.

Landbouw is ook business, zorg en natuur
"De agrarische sector in Nederland is innovatief en volop in beweging. Het is een prachtige sector om in werkzaam te zijn. Dat kan op vele manieren: als medewerker, agrarisch ondernemer of bedrijfsleider, adviseur, in de voedselverwerking, zadenteelt, zorglandbouw en de agro-ecologie/het agrarisch natuurbeheer. Degenen die kiezen voor Warmonderhof, kiezen ook nog eens voor biologisch en biologisch-dynamisch; duurzaam en toekomstbestendig. Oud-studenten van Warmonderhof vind je overal ter wereld terug in de meest uiteenlopende beroepen."

Kleine school met heel veel praktijk
"Aeres MBO Dronten Warmonderhof is een kleine school met heel veel praktijk en persoonlijke aandacht. Het bewezen onderwijsconcept van wonen, werken en leren in alle BOL-opleidingen zorgt dat jongeren in no-time een echte vakexpert worden in de biodynamische landbouw, met richtingen akkerbouw, tuinbouw en veehouderij en een kleine tak fruitteelt. De voltijd BOL-studenten werken elke middag op Warmonderhofstede; één van de oudste en grootste biologisch-dynamische boerderijen van het land, waarmee Aeres MBO Dronten Warmonderhof nauw samenwerkt voor de praktijk. De deeltijdgroep studenten bestaat uit volwassenen. Zij volgen een BBL-variant van de opleiding, wat betekent dat zij één dag theorie op school combineren met twee dagen per week praktijk op een biologische of biodynamische boerderij elders in het land."

Groene toekomst
"Degenen die voor zichzelf een groene toekomst zien weggelegd en die zich aangesproken voelen door de roep om andere denkers en doeners, zijn van harte uitgenodigd voor de informatiedag." Aanmelden kan via de website: www.aereswarmonderhof.nl

Voor meer informatie:
Aeres MBO Dronten Warmonderhof
Wisentweg 10
8251 PC Dronten
088 0205130
[email protected]
www.aereswarmonderhof.nl

Publicatiedatum: