Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volkert Engelsman: "Biodynamische landbouw is het preparaat voor de landbouw van de toekomst"

BD Feest van de Eeuw trekt 1300 bezoekers

Zo'n 1300 bezoekers kwamen op een zonnige Eerste Pinksterdag op Stichting Warmonderhof in Dronten samen voor het feest van de eeuw: 100 jaar biodynamische landbouw. Aanwezig waren BD-boeren, handelaren, onderzoekers, docenten, (oud-)studenten van Warmonderhof en andere betrokkenen.

Kersvers nieuw bestuurslid van de Biodynamic Federation Demeter International BFDI) Volkert Engelsman opende het BD Feest van de Eeuw met een rede over de innovatiekracht die er altijd van de biodynamische beweging is uitgegaan. Volkert benoemde de visionaire grondleggers en eerde iedereen die hieraan had bijgedragen, vooral de BD boeren! "Biodynamische landbouw is het preparaat voor de landbouw van de toekomst", aldus Volkert.
Daarna presenteerde Tineke van den Berg, voorzitter Stichting Demeter het vertaalde boek van Manfred Klett 'Van agro-industrie naar landbouwkunst'. Dit krijgen alle Demeter boeren cadeau namens de BD Vereniging en Stichting Demeter.

"Ellen de Lange heeft als grote gangmaker met haar team en de studenten van Stichting Warmonderhof een geweldig feest georganiseerd, met al van activiteiten zoals Aardedans, Diermonologen en het bd museum", zo blikt Bert van Ruitenbeek, directeur Stichting Demeter, terug.

Bert: "Het was voor velen vooral een dag van bijpraten en ontmoeting onder het genot van lekker eten en drinken en ondertussen gedachten vormend over hoe de impuls voor een levende landbouwcultuur de komende 100 jaar gestalte moet krijgen. Want dat er een enorme urgentie is om hier aan verder te werken was iedereen wel duidelijk. Maar Eerste Pinksterdag was toch vooral even feest."

Merle Koomans van den Dries, directeur van Odin Foodcoop, deelde deze foto van de Agrilympics. "Topmiddag op Warmonderhof waar we vandaag met heel veel mensen 100 jaar biodynamische landbouw vierden met het BD-feest van de eeuw. Super goed verzorgd met leuke activiteiten, lekker eten, drinken en ijs, en ook nog eens een fijn team van Odin foodcoop om de gezellige koffiebar te verzorgen met onder andere koffie van Lebensbaum en thee van SEKEM Group. En andere Demeter drankjes...."


Ook Peter Lamet, directeur van BD-Totaal was van de partij in Dronten (samen met zijn zoon Lasse). Peter: "Ons hart ligt bij de biodynamische landbouw. Voor ons is deze vorm van landbouw dan ook het summum in dierenwelzijn, circulariteit, biodiversiteit en sociale verbinding. Het was geweldig om met zoveel gelijkgestemden het eeuwfeest te vieren. Het is al veertig jaar geleden dat ikzelf hier de opleiding volgde (ik kwam nog een oude foto van mezelf tegen in het museum....) en het is mooi om te zien dat de noodzaak en de inzichten van de biodynamische landbouw in die 100 jaar onverminderd sterk zijn gebleven."

Gezamenlijk startsein
Warmonderhof maakte de onderstaande video, waarin te zien is hoe de aftrap van het Eeuwfeest door studenten, oud-studenten, docenten, medewerkers en andere vrijwilligers werd gegeven in het weiland:

Voor meer informatie: www.stichtingdemeter.nl

Publicatiedatum: