Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amsterdam International Olive Oil Competition trekt top-oliën uit de hele wereld

De derde editie van de Amsterdam International Olive Oil Competition (AIOOC) is in volle gang, en het jaarlijkse evenement begint een stevige reputatie te krijgen bij culinair Nederland. In Hotelschool The Hague Amsterdam worden 95 olijfoliën uit 16 landen geroken, geproefd en beoordeeld door een vakjury en een panel van topchefs.

De AIOOC is de enige olijfcompetitie in de Benelux en telt als een van de strengste in de wereld. Niet voor niets sturen olijfolieproducenten wereldwijd, ondanks de tegenvallende oogsten, graag hun topolijfoliën ter beoordeling in. Naast de bekende olijfolielanden, zijn er dit jaar ook inzendingen uit Tunesië en Libanon.

Vakjury deelt kwalificatie brons, zilver en goud uit
De vakjury, bestaand uit 6 vakvrouwen uit Turkije, Portugal, Nederland, Italië en Taiwan, heeft de afgelopen dagen in twee rondes alle 95 olijfoliën in drie categorieën blind geproefd en geclassificeerd als Brons, Zilver of Goud. De beste olijfoliën in de gouden klasse krijgen het predicaat Platina. Zoals ieder jaar was de jury lovend over de mooie pareltjes die zij mochten proeven.

"Ongelooflijk hoe, ondanks de tegenvallende olijfolieoogst, er weer zulke pareltjes tussen zitten!", aldus Gregor Christiaans, organisator van de competitie.

Chef's Choice Award 14 mei
Op 14 mei proefde een panel van topkoks onder leiding van Alain Caron de top 8 van elk van de categorieën delicaat, medium en intens. Zij kijken naar smaak, inzetbaarheid en bovenal de manier waarop de olijfolie het beste in een gerecht naar boven haalt. De chefs kennen aan hun eerste keuze de felbegeerde Chef's Choice Award toe.

Ambassadeurs aanwezig
De AIOOC is trots en vereerd dat ambassadeurs van verschillende deelnemende landen aanwezig zullen zijn bij de Award Ceremony op dinsdag 11 juni om hun olijfolieproducenten te steunen. Hun belangstelling toont aan dat olijfolie in toenemende mate gezien wordt als een serieus exportartikel, waarbij kwaliteit van het grootste belang is.

Voor meer informatie:
Amsterdam International Olive Oil Competition
www.aiooc.org

Publicatiedatum: