Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
betterful

Nieuw regeneratieve bio-gecertificeerde blauwe bessenras geïntroduceerd

AC Foods brengt betterful® op de markt, een ras uit de lijn van Regenerative Organic Certified® blauwe bessen. Betterful blauwe bessen, die afgelopen april in de winkels werden geïntroduceerd en tot september verkrijgbaar zijn, zijn te koop bij Whole Foods, Sprouts, Bi-Rite, NewLeaf, Berkeley Bowl Marketplace en Oliver's. De bessen worden geteeld in Californië en Oregon.

Het idee van betterful begon met het idee dat goede keuzes beter smaken. De missie van het merk is om elke fase van het groei-, oogst- en leveringsproces te verbeteren.

De blauwe bessen van betterful worden geteeld in Californië en Oregon.

De betterful bessen worden op een regeneratieve manier geteeld. Regeneratieve land- en tuinbouw richt zich op het herstellen van natuurlijke hulpbronnen, het opnieuw opbouwen van landschappen en het revitaliseren van plattelandsgemeenschappen. Centraal in regeneratieve tuinbouw staat de gezondheid van de bodem, die de voedingsstoffen levert die nodig zijn om blauwe bessen te telen. De bodem en de diepe wortelsystemen van de bessenstruiken houden CO₂ in de bodem vast dat anders in de atmosfeer terecht zou komen. Deskundigen zijn het erover eens dat regeneratieve land- en tuinbouw een belangrijke stap is in het beperken van de gevolgen van klimaatverandering.

Na een streng certificeringsproces zullen de teeltbedrijven van betterful in Oregon in 2024 officieel Regenerative Organic Certified worden, een certificering die voldoet aan hoge normen voor bodemgezondheid, dierenwelzijn en eerlijke behandeling van de medewerkers. Tot nu toe hebben ze 227 teeltbedrijven in de VS gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Emma Koehler
AC Foods
[email protected]
https://eatbetterful.com/

Publicatiedatum: