Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Abate peren winnen aan populariteit in bio-sector"

Het Amerikaanse importseizoen van biologische peren is in volle gang. "Ons aanbod van hoogwaardige biologische importperen van de nieuwe oogst is momenteel goed", zegt Jenna Galise, verkoopmanager bij Awe Sum Organics. Ze zegt dat het bedrijf momenteel Bartlett, Abate, Red Bartlett en D'anjou peren op de markt brengt. Binnenkort komen daar ook Bosc peren bij.

Biologische Abate Fetel peren

"We hebben een ruime voorraad van alle rassen, zowel in zakken als in bulk", zegt Galise. "Van sommige rassen is er nog steeds voorraad van de lokale oogst, al loopt dat nu wel grotendeels ten einde. Abate peren zijn door de jaren heen populairder geworden, en we hebben meer fruit aangekocht om aan de vraag te voldoen."

Argentijnse import
Het importseizoen begint zoals verwacht, met minder product van grotere maten, maar met een goede kwaliteit. Awe Sum Organics haalt de biologische peren van de nieuwe oogst uit Argentinië, met name uit de Río Negro Vallei in Patagonië, in het zuiden van het land. "Het speciale klimaat en de bodem in deze regio zijn perfect voor het telen van peren die zoet, geurig, sappig en smaakvol zijn, waar Awe Sum Organics bekend om staat", zegt voorzitter en CEO David Posner.

Awe Sum Organics haalt de biologische peren van de nieuwe oogst uit Argentinië, met name uit de Río Negro Vallei.

De vraag is goed en zal naar verwachting zo blijven tot er een ruim aanbod van biologisch steenfruit beschikbaar komt.

Dit alles houdt de prijzen over de hele linie stabiel. "De prijzen voor grotere maten zijn hoger vanwege de ruimere beschikbaarheid aan kleine maten", voegt Galise toe.

Voor meer informatie:
Jenna Galise
Awe Sum Organics
[email protected]
www.awesumorganics.com

Publicatiedatum: