Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betere vooruitzichten voor Senegalese biologische mangoseizoen

Senegalese mango-exporteurs maken zich op voor de start van het seizoen eind april. Volgens Bassirou Ba, algemeen directeur van Sunu Mango, "zijn de omstandigheden voor het Senegalese mangoseizoen dit jaar verbeterd, vooral met betrekking tot de veiligheidssituatie in het land, want dat was de voorbije twee seizoenen toch een issue."

"Vanwege warmer weer verwachten we een vroeger begin van het seizoen. We bereiden ons voor op de oogst en we hebben al de eerste contracten afgesloten", voegt de exporteur toe.

De Senegalese mangosector heeft de afgelopen seizoenen met een aantal problemen te kampen gehad: enerzijds weersomstandigheden die een impact hadden op de volumes en de kwaliteit en anderzijds politieke spanningen die de toeleveringsketen verstoorden. Bassirou Ba is vol vertrouwen over een succesvolle afzet dit jaar: "De politieke crisis is voorbij na de recente presidentsverkiezingen."

"De afgelopen seizoenen waren er zorgen over de kwaliteit, maar ik deel die mening niet. Bij Sunu Mango hebben we mango's van zeer goede kwaliteit geƫxporteerd, zonder onderscheid te maken tussen verzending per vliegtuig of per boot. We bieden onze klanten goede verpakkingen en onze prijzen zijn niet overdreven. We streven ernaar de beste mango's van Senegal aan te bieden, met prioriteit voor klantloyaliteit en het behoud van het imago van de Senegalese herkomst."

"Toch zien we dit jaar een verbetering in de teeltomstandigheden op nationaal niveau. Senegalese mango's zijn populair dankzij hun smaak, kleur en vezelconsistentie. Ze onderscheiden zich van de biologische en conventionele mango's uit andere landen in de regio en zelfs uit Latijns-Amerika", vervolgt de exporteur.

De vraag in het begin van het seizoen komt vooral uit Spanje. "Maar een deel van onze programma's is gereserveerd voor de Canadese markt. Wat betreft de prijzen, zal er niet veel verandering zijn ten opzichte van vorig seizoen. We zullen een lichte stijging van 1% toepassen om de kostenstijgingen de baas te kunnen", besluit Bassirou Ba.

Voor meer informatie:
Bassirou Ba
Sunu Mango
Tel: +221 775236473 (Senegal)
[email protected] / [email protected]
www.sunumango.com

Publicatiedatum: