Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ben jij of ken jij dé voedselveranderaar van 2024?

Inschrijving Food100 van 2024 geopend

Verandering begint bij mensen. Daarom roept Food100 ieder jaar de meest impactvolle en vernieuwende voedselveranderaars op zich in te schrijven voor deze jaarlijkse lijst. Food100 biedt een podium voor mensen die zich inzetten voor een toekomstbestendig voedselsysteem met beter en eerlijker eten en drinken voor iedereen. Van boer tot bord. Elk jaar stelt een onafhankelijke expertjury een krachtige lijst vol impactmakers samen: vol met aanstormend talent én gevestigde leiders. Wie mag er volgens jou niet ontbreken op deze lijst?

Foto's: Nina Slagmolen

Samen naar een betere toekomst
De wereld van food bevindt zich in het centrum van vrijwel alle vraagstukken waarmee we als samenleving te maken hebben. Van oorlogen tot klimaatverandering en van de stikstofcrisis tot het verlies aan biodiversiteit: alles heeft impact op ons voedselsysteem en wordt er soms zelfs (deels) door veroorzaakt. Daarom hebben we visionairs nodig die durven dromen van een betere toekomst. Maar dan wel dromers die doen, voedselveranderaars met moed, verbeelding, daadkracht en een fikse dosis eigenwijs optimisme. Nieuwe helden die een plek verdienen op het podium van de Food100.

Doe mee
Vaak zijn we tot meer in staat dan we denken, zeker wanneer we onze krachten bundelen, onze kennis delen en onze positieve energie de vrije teugel geven. Dat lukt het beste door in een veilige omgeving de handen ineen te slaan en met elkaar op zoek te gaan naar de wegen die duurzaam voorwaarts leiden. Als impactnetwerk verbindt Food100 de hele keten, van boer tot bord. Ook dit jaar is er plaats in de lijst voor 50 aanstormende talenten van onder de 35 jaar en 50 gevestigde voedselveranderaars van boven de 35 jaar. Door generaties te verbinden creëert de Food100 een lijst van mensen die samen nog meer impact kunnen maken en een voorbeeld zijn voor velen.

Bas Turk schreef zich in voor de Food100 en werd in 2023 uitgeroepen tot een van de zes 'Foodhelden' met zijn initiatief TommyTomato dat warme gezonde lunches vol groenten levert aan basisscholen. "Deze prijs heeft mij en het hele bedrijf echt een enorme boost gegeven. Ik merk dat we hierdoor vaker serieus genomen worden en bij grote partijen eerder aan tafel komen."

Waarom wil jij een plek op de lijst veroveren?

✓ toegang tot een netwerk van meer dan 300 impactmakers in voedsel
✓ mogelijkheid om met een speciale benoeming Foodheld van 2024 te worden
✓ een exclusieve plek aan de Food Inspiration Trendtable tijdens het jaarlijkse Food100-event
✓ erkenning voor je harde werk en het belang van jouw missie

Aanmelden voor de Food100
Ben jij of ken jij een voedselveranderaar in agrifood die een plek verdient in de Food100? Deel jouw motivatie dan via Food100.nl. Inschrijven is mogelijk vanaf 8 april en kan tot en met 31 mei 2024.

Voor meer informatie: www.food100.nl

Publicatiedatum: