Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dinsdag 9 april in Etten-Leur:

'Stalmest' onderwerp van zesde inspiratiebijeenkomst natuurinclusieve landbouw

Als inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw organiseert biologisch melkveebedrijf Hillekens Hoeve in Etten-Leur verspreid over drie jaar 10 bijeenkomsten over natuurinclusieve landbouw. Op dinsdag 9 april 2024 staat de zesde bijeenkomst gepland met als thema Ruige stalmest: waarom niet?

Lees hieronder de uitnodiging die op de website van Hillekens Hoeve gepubliceerd is:

Er zijn in Nederland weinig boeren die ruige stalmest gebruiken om hun land te bemesten. Toch is deze mest erg waardevol voor de bodemvruchtbaarheid en bodemgezondheid. Wil jij meer weten over hoe wij ruige mest toepassen? Of ben je benieuwd welk traject wij als natuurinclusief melkveebedrijf hebben doorlopen? Graag nodigen wij u uit voor de zesde inspiratiebijeenkomst natuurinclusieve landbouw op dinsdag 9 april van 12.00-16.00 uur op ons biologisch melkveebedrijf aan het Vlaanderbos 6 te Etten-Leur. Thema van deze zesde bijeenkomst is Ruige stalmest: waarom niet?. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is of meer wil weten over natuurinclusieve landbouw.

De bijeenkomst start om 12.00 uur met een lunch. Daarna zullen Jack Verhulst (boer op Hillekens Hoeve) en gastspreker René Jochems (Groeibalans Teelt en Onderzoek) verder ingaan op dit thema. Vervolgens zal middels een farmwalk de praktijk worden verkend. Afsluiting van deze bijeenkomst is rond 16.00 uur.

​Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. inspiratiebijeenkomst 6. Er is plek voor 30 aanmeldingen.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: