Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joren Jacobs uitgezwaaid bij Nieuw Mos

Joren Jacobs heeft gisteren officieel afscheid genomen van Nieuw Mos in Amersfoort. Voor zijn afscheid ging Joren in het warenhuis gesprek met Tjitske Brouwer van Wijnimport Vinoblesse. Een gesprek over natuurwijnen, biologische wijnen en biodynamische wijnen. Over de bodemkwaliteit, de smaak en mineraliteit van wijn. Tjitske had voor Joren een energieke biodynamische wijn meegenomen om te proeven. Na het gesprek met Tjitske konden alle aanwezigen tijdens een borrel afscheid nemen van Joren.

Joren en Tjitske. Foto: Geesje Remijnse.

Voor het afscheid van Joren werd hem gevraagd: 'wie zou je nu graag nog eens interviewen bij een collegetour? Wie is voor jou een inspiratiebron met wie je nog een keer in gesprek zou willen gaan bij Nieuw Mos?". Jorens antwoord kwam heel snel: Tjitske Brouwer! Joren daarover: "Ik heb een gast uitgenodigd die voor mij persoonlijk betekenis heeft, Tjitske Brouwer van Wijnimport Vinoblesse. Zoals wij bij Nieuw Mos proberen te ondernemen vanuit idealen, doet zij dat in de wijnbranche. Daarnaast heeft ze de hoogste Nederlandse titel in de wijnkunde, namelijk die van 'Magister Vini' en is de dus ook wetenschappelijk onderlegd. Mijn eerste specifieke cursus over biologische/groene wijn volgde ik lang geleden bij Tjitske. Ik hoop dat dit een mooi gesprek gaat worden over wijn en ondernemen met idealen."

Joren en de wijnafdeling van zowel Natuurwinkel Amersfoort als Nieuw Mos waren onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hoe het nu verder gaat met de wijnafdeling van Nieuw Mos? In een blog vertelde Joren daar onlangs al meer over. Daarin staat onder meer: "Als vinoloog was ik de enige in de winkel die wat verstand van wijn had en daarmee mensen kon helpen bij het kiezen van de juiste wijn. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we inmiddels Victorine in huis hebben. Zij heeft eveneens de vinologenopleiding gedaan en heeft werkervaring in de wijnbranche. Het afgelopen jaar heeft Victorine dan ook al diverse klanten kunnen helpen met wijn op het moment dat ik er niet was. Actief is ze bezig om ons assortiment door te proeven, stukje bij beetje, en samen hebben we bijvoorbeeld de selectie voor de feestdagen bepaald. Ik ben heel blij dat Victorine het stokje van me kan overnemen, hoewel ze als kersvers 'operationeel manager vers' toch iets minder tijd voor de wijnafdeling heeft dan ik. Ze gaat dan ook vooral op hoofdlijnen het assortiment gaan beheren. Daarbij houden we een aantal onderscheidende leveranciers, zoals Vinoblesse, Natrada en Coenecoop in principe erin, want ook Victorine vindt dat Nieuw Mos een onderscheidend assortiment verdient."

Lees hier het Biojournaal-artikel waarin het afscheid van Joren aangekondigd werd.

Voor meer informatie:
Nieuw Mos
Leusderweg 27
3811 NK Amersfoort
033 4622432
[email protected]
www.nieuwmos.nl