Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrifirm keert in 'uitdagend jaar' 7,3 miljoen euro uit aan de leden

Agrifirm meldt dat 2023 een onrustig jaar was voor de coöperatie te midden van uitdagende omstandigheden in de landbouwsector, waaronder stikstofproblematiek, energiecrises en sterk fluctuerende grondstofprijzen.

Het ledenbedrijf in Nederland draait naar omstandigheden goed en dit resulteert in een uitkering van € 7,3 miljoen aan de leden van de coöperatie. De resultaten van de groep bleven dit jaar achter bij de doelstellingen, onder meer door uitdagingen in enkele van Agrifirms buitenlandse markten.

Toekomstbestendig
Om de organisatie toekomstbestendig te maken heeft Agrifirm in 2023 belangrijke stappen gezet in efficiëntie, kostenbesparingen en schaalbaarheid om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

Samenwerking en open dialoog
Agrifirm blijft zich inzetten voor een verantwoorde voedselketen, waarbij concrete acties zijn ondernomen om het verdienvermogen van haar boeren te ondersteunen, naast het verduurzamen van de ecologische voetafdruk van Agrifirm en haar klanten, met innovatie, biologische en circulaire initiatieven als speerpunten. Samenwerking en open dialoog richting de toekomst met leden, stakeholders en partners stonden centraal in 2023.

Financiële resultaten
Financieel gezien werd een positief bedrijfsresultaat behaald, zij het met achterstand op de gestelde doelen. Hoewel de financiële resultaten niet geheel in lijn waren met historische trends, blijft Agrifirm dankzij een sterke balans en aandacht op efficiëntie klaar voor de toekomst. De organisatie investeert onverminderd in R&D en innovatie, met een focus op kernmarkten en aanpassing aan veranderende marktbehoeften.

Royal Agrifirm Group​
Wereldwijd werkt Agrifirm voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe en inspirerende oplossingen voor een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. Samen met boeren, telers en partners werkt de coöperatie aan nieuwe methodes, best practices en innovatieve technologieën om een voedselketen te creëren met een gezonde bodem, gezonde dieren, een gezonde en veerkrachtige natuur en met een eerlijk inkomen voor boer en teler. Met meer dan 120 jaar ervaring ontwikkelt de coöperatie zo de landbouw van morgen, vandaag al.

Klik hier voor het volledige jaarverslag.

Voor meer informatie:
Agrifirm
Landgoedlaan 20
7325 AW Apeldoorn
088 4881000
info@agrifirm.com
www.agrifirm.com

Publicatiedatum: