Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische teelt in Hanoi kampt nog steeds met uitdagingen

Hoewel er in Hanoi diverse modellen voor biologische landbouw zijn ontwikkeld die veelbelovende resultaten laten zien, blijft het een uitdaging om deze modellen op commerciƫle schaal toe te passen. De stad beschikt over meer dan 197.000 hectare land- en tuinbouwgrond, maar slechts een klein deel hiervan wordt gebruikt voor biologische landbouw, met ongeveer 2.000 hectare voor gewassen en iets meer dan 10 hectare voor aquacultuur.

Vu Thi Huong, directeur van het Hanoi Agriculture Promotion Centre, benadrukt dat biologische landbouwmodellen een economische efficiƫntie laten zien die 10-20% hoger ligt dan conventionele methoden. Dit verbetert niet alleen de kennis van telers, maar vergroot ook hun toegang tot de markt. Echter, Trinh Thi Nguyet van de Dong Phu Organic Agriculture Cooperative wijst op de uitdagingen van hoge kosten en problemen met de consumentenvraag waarmee biologische producten te maken hebben.

Bui Thi Hanh Hieu suggereert dat het overwinnen van deze obstakels ondersteuning vereist op het gebied van wetenschappelijke, technologische ontwikkeling en naleving van normen, naast inspanningen voor merkontwikkeling en handelspromotie. Om de milieu-impact te verminderen, voert Hanoi een project uit dat zich richt op biologische landbouw gecombineerd met ecotoerisme en hightech praktijken. Het doel is om de biologische productie te bevorderen door middel van geconcentreerde gebieden en focus op sleutelproducten.

Bron: en.vietnamplus.vn
Foto: Dreamstime

Publicatiedatum: