Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Biologische import verdrievoudigd, export neemt toe

De groeiende aandacht van consumenten voor de gezondheid en de ecologische impact van voedsel heeft de vraag naar biologische producten, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten, aanzienlijk vergroot. Deze ontwikkelingen hebben aanzienlijke gevolgen voor de internationale handel. In iets meer dan tien jaar tijd is de totale waarde van door de VS geïmporteerde biologische producten bijna verdrievoudigd, van $667 miljoen in 2011 tot ongeveer $2 miljard in 2023. Tegelijkertijd zijn de Amerikaanse exporten gestegen van $412 miljoen naar $582 miljoen in dezelfde periode.

Meest verhandelde producten
Aan de exportzijde bestaat het overgrote deel van de biologische handel uit groenten en fruit, die respectievelijk goed waren voor ongeveer 60% en 30% van de export in 2023. Aan de importzijde heeft zich een andere ontwikkeling voorgedaan. In 2011 werden de Amerikaanse biologische importen voornamelijk gedomineerd door koffie en thee, die destijds ongeveer 84% van de import vertegenwoordigden. Tegenwoordig vertegenwoordigen koffie en thee slechts 34% van de Amerikaanse biologische importen. Dit betekent echter niet dat deze importen zijn verdwenen. In feite is de waarde van de import van koffie en thee gestegen van $563 miljoen naar $673 miljoen gedurende deze periode. De afname van het importaandeel van koffie en thee is eigenlijk te wijten aan de snelle uitbreiding van de import van andere biologische producten, met name fruit, dat in 2023 goed was voor ongeveer 50% van de biologische importen.

Amerikaanse handelspartners voor biologische producten
Canada blijft de grootste markt voor Amerikaanse biologische producten, met een jaarlijkse import ter waarde van $7 miljoen, gevolgd door Mexico ($4 miljoen), Japan ($0,9 miljoen), Taiwan ($0,7 miljoen) en Zuid-Korea ($0,4 miljoen). Wat betreft biologische importen is Mexico de belangrijkste handelspartner, waarbij jaarlijks voor $11 miljoen aan biologische producten naar de VS wordt verzonden. Peru, Colombia en Honduras volgen respectievelijk als tweede, derde en vierde grootste spelers, met jaarlijkse verzendingen van ongeveer $9 miljoen, $7 miljoen en $7 miljoen aan biologische producten naar de VS.

Bron: farmprogress.com

Publicatiedatum: