Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noordelijke Zadenmarkt: zaterdag 30 maart in Groningen

Het voorjaar is in volle gang: tijd voor de Noordelijke Zadenmarkt. De zevende editie van deze markt waarin lokale en ecologische zaden en planten centraal staan vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 maart in en rondom de kenniswerkplaats van Terra 'De Pionier' op het Terra SuikerTerrein in Groningen, van 11.00 – 16.00 uur.

Met zo'n 25 kramen belooft het een prachtige editie te worden. Naast het brede assortiment aan zaden, kruiden en (voedselbos)planten zijn er ook kramen met lokale (eet)waren en boeken. Daarnaast is er een gevarieerd programma. Er zijn lezingen over meerjarige groentes, natuurinclusieve landbouw, zadenregelgeving, het opstarten van een voedselbos of permacultuurtuin, granen, microgroentes, wilde bestuivers en meer.Zaden zijn de bron van leven en voedsel
Zaden zijn de bron van leven en voedsel. Het Noordelijk Zadennetwerk wil gebruik, kennis en behoud van historische en regionale zaden stimuleren ten behoeve van voedselzekerheid en - soevereiniteit. Dit doet het netwerk onder andere met deze markt, maar ook door kennis te delen over zaadvermeerdering en faciliteren van het onderling ruilen van zaden. Ook dit jaar is er weer een tafel op de markt aanwezig om zelf zaden te ruilen naar behoefte.

Opening Mini Bijbibliotheek
Ook wordt een Mini Bijbibliotheek geopend bij 'De Pionier'. Dat is een minibiebje waar je boeken, plantjes en zaden kunt vinden voor een bijvriendelijke tuin. Kinderen kunnen doorlopend aansluiten bij een workshop zaadbommen, pesto of wilde theemix maken en er is livemuziek.Praktische informatie
De markt is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Bezoekers die met de fiets komen kunnen op en nabij 'De Pionier' parkeren. Auto's kunnen worden geparkeerd op de aangewezen plek aan de achterzijde van de Wolkenfabriek aan de Suikerlaan. Hiervandaan is het nog tien minuten lopen naar het Terra SuikerTerrein. Wees alert op voetgangers in dit gebied en matig snelheid.

Pionieren
Het Terra SuikerTerrein is een kenniswerkplaats voor de brede groene sector en onderdeel van het groene opleidingscentrum Terra. Het onderwijs op het Terra SuikerTerrein vindt zoveel mogelijk in de buitenlucht plaats: met de handen in de grond of de voeten in de modder. Maar soms is het fijn om een plek binnen te hebben. Daarvoor is 'De Pionier' op het terrein. Dit markante gebouw en de avontuurlijke buitenruimte bieden een perfecte plek aan de talloze kramen en diverse workshops tijdens de Noordelijke Zadenmarkt.De Noordelijke Zadenmarkt wordt dit jaar georganiseerd door het Noordelijk Zadennetwerk, Stichting Groninger Voedseltuinen, Terra en de Natuur en Milieufederatie Groningen.

Klik hier voor het programma.

Voor meer informatie: www.noordelijkzadennetwerk.nl

Publicatiedatum: