Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MIguel Gonzalez, MG Fruit:

"Met de Spaanse kiwi gaan we de Nederlandse markt betoveren"

De kiwisector is zich momenteel flink aan het uitbreiden in Asturias, Spanje. De kiwi uit deze regio wint snel terrein in de huidige markt, om zijn smaak en kwaliteit. ASP Fruit brengt de kiwi op de markt onder de merken Asturgourmet en Kiwinatur. Het familiebedrijf ontfermt zich over meer dan 400 hectare aan kiwiplantages - waarvan 100 hectare biologisch - in eigen beheer.

"Asturias is als gebied van herkomst nog onbekend in Europa, maar qua kwaliteit superieur aan andere gebieden waar kiwi wordt gecultiveerd. De consument staat versteld van de smaak, de vorm en de kleur van de kiwi uit Asturias. We hebben het over een kiwi vol van smaak, een heerlijke textuur en een zachte witte kern", verzekert commercieel directeur Pablo Lechado. "De kiwi kan makkelijk een brixgehalte halen van 13 tot 16. Hij is daarmee zoeter dan andere kiwisoorten en wordt daarom zeer gewaardeerd in Europa."

De sleutel tot het succes van het produceren van een kiwi van deze hoge kwaliteit is volgens Pablo het volledig onder controle hebben van de productie en de locatie van de plantages. "Onze plantages worden omringd door de grote en langste rivier van Asturias, de Nalón. De vorm van het landschap en de gunstige klimatologische omstandigheden waar onze kiwiplantages zich bevinden, zorgen voor de ideale situatie om kiwi's te telen."

Ieder jaar komen er nieuwe plantages bij in het gebied, waardoor de export van dit product naar de rest van Europa mogelijk wordt gemaakt. "We willen de Europese consument kennis laten maken met een heerlijke kiwi zonder de duurzaamheid uit het oog te verliezen, vandaar dat meer dan 100 hectare van de productie biologisch is."

In de nabije toekomst zal ASP Fruit ook rode en gele bio-kiwi's gaan produceren. Hiermee breidt ASP Fruit haar aanbod uit en zal het weer nieuwe consumenten aantrekken. MG Fruit gaat als partner van ASP FRUIT de kiwi uit Asturias op de Nederlandse markt introduceren. Beide bedrijven zijn familiebedrijven met Spaanse roots en hebben als doel: het commercialiseren van fruit van de beste kwaliteit.

Voor meer informatie:
Miguel Gonzalez
MG Fruit
Selderijweg 90-E
2988 DG Ridderkerk
+31 (0)6 5126 7933
miguel@mgfruit.nl
www.mgfruit.nl

Publicatiedatum: