Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edom Fruits (Israël):

"We hebben het juiste moment gevonden voor de export van biologische paprika's naar de VS"

Israëlische telers en exporteurs van biologische paprika's hebben geleerd dat de timing van luchtvracht naar de Amerikaanse markt cruciaal is. Edom Fruits exporteert momenteel ook Orri mandarijnen en momenteel wordt de export van granaatappelen afgerond. "De biologische paprika's worden per vliegtuig alleen naar de VS verzonden. Als je een product verkoopt dat zo ver moet reizen, moet je de juiste markt en het juiste moment kiezen. Dit seizoen zijn we erin geslaagd het juiste moment te vinden voor onze biologische paprika's. We werken samen met enkele gespecialiseerde importeurs in de VS die het product verkopen aan premium supermarktketens. Het gaat om kleine hoeveelheden, maar tegen mooie prijzen", zegt Yinon Osem, CEO van Edom Fruits.

Hoewel ze geen grote hoeveelheden paprika's exporteren, is het zeker meer dan vorig jaar. "De export van biologische paprika's naar de Amerikaanse markt verloopt goed, het lijkt erop dat de vraag beter is dan vorig jaar. Dit is goed nieuws voor ons. Vooral in deze moeilijke dagen voor Israël is dit een lichtpuntje."

Hij zegt dat ze ook het Ramiro ras in het zoete paprikasegment hebben, bekend om zijn donkergroene tot felrode kleur en hoge Brixwaarde. "We hebben heel mooie Ramiro's, maar ik kan er niet te veel over zeggen."

Orri mandarijnenseizoen verloopt goed
Door de oorlog is er een tekort aan oogstmedewerkers in Israël. "Voor Orri hebben we ondanks een zeer uitdagend seizoen wegens het tekort aan arbeidskrachten toch een goede afzet met fruit van uitstekende kwaliteit. De klanten zijn erg tevreden. We richten ons meer op de Nederlandse markt en minder op Frankrijk, met ook export naar Duitsland. Op de Franse markt worden we geconfronteerd met enkele politieke uitdagingen, maar de situatie is onder controle. De beschikbaarheid is niet hoog, wat overaanbod op de markt helpt te voorkomen. De vraag is goed. Er is dit seizoen ook enorm veel regen gevallen. Dit was uitdagend voor de kwaliteit, maar het is ons gelukt een goed product te oogsten", legt Osem uit.

Einde granaatappelseizoen
Het granaatappelseizoen in Israël eindigt in maart. Het seizoen is voorspoedig verlopen en de VS heeft zich ontpopt als een waardevolle nieuwe markt. "We hebben het merendeel van onze granaatappelen naar de VS verzonden. Het is een nieuwe markt voor ons. De afgelopen twee jaar hebben we veel geleerd over deze markt en dit jaar hebben we alle lessen die we hebben geleerd toegepast. Het is bemoedigend, we zien een goede toekomst voor dit product, het wordt zeer gewaardeerd en de prijzen zijn tevredenstellend. Het is erg moeilijk om de VS binnen te komen, de barrières om de markt te betreden zijn hoog. Het Israëlische granaatappelseizoen begint in november en eindigt in maart", besluit Osem.

Voor meer informatie:
Yinon Osem
Edom Fruits
Tel: +972 52 5450 783 (Israël)
yinono@edom-fruits.co.il
www.edom.co.il

Publicatiedatum: