Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-gember nog steeds in de lift in Italië

"De enorme groei van een paar jaar geleden in de afzet van gember is momenteel overgegaan in een lichte, maar constante toename", stelt Paolo Pari, directeur van het Italiaanse Almaverde Bio.

"Het is een product dat onder de gezondheidsbevorderende producten kan worden geclassificeerd en juist om die reden is de biologische variant zeer succesvol. Niet voor niets hebben we het beschikbaar onder ons eigen merk, maar ook onder huismerken. De schaaltjes die wij als Almaverde Bio aanbieden wegen 150 gram, een hoeveelheid waarmee de meeste consumenten enkele dagen aan de slag kunnen."

Paolo Pari

In Italië wordt gember voornamelijk gebruikt als specerij, in gedroogde vlokken of poedervorm. In het Verre Oosten, zoals in Japan, maar ook in China en Zuidoost-Azië, wordt deze wortel ook vers gebruikt en is het een ingrediënt in tal van gerechten.

"De prijzen van biologische gember liggen rond de € 10 per kilo. Over het algemeen is de prijsmarge vrij beperkt, behalve bij ongunstige teeltomstandigheden. Het logistieke aspect speelt een grote rol in de prijsvorming", vervolgt Pari.

"Wij kopen gember in China of in Zuid-Amerika, afhankelijk van het seizoen. Het is biologisch gecertificeerd in een wederkerigheidssysteem, wat betekent dat de certificering dubbel is, zowel in Italië als in het land van herkomst."

Almaverde Bio heeft gember nu ongeveer tien jaar in het assortiment en de interesse is nog steeds groeiende. Blogs, artikelen in tijdschriften en voedingsdeskundigen prijzen de gezonde kwaliteiten. Consumenten gebruiken het vooral voor het bereiden van kruidentheeën en smoothies, maar er zijn ook mensen die het gebruiken als specerij om gerechten op smaak te brengen.

Voor meer informatie:
Canova srl
Via Emilia Levante, 2750
47020 Longiano (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 57541
www.almaverdebio.it

Publicatiedatum: