Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Week van de duurzame ondernemer' bij Brabantse agrarische ondernemers start vandaag

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart stellen verschillende Brabantse agrarische ondernemers, waaronder ook meerdere biologische boeren, hun bedrijf open om de innovaties te demonstreren die zij hebben doorgevoerd om hun bedrijf klimaatbestendiger te maken. Tijdens deze demonstraties worden praktische innovatieve maatregelen getoond, waaronder mestvergisting, duurzame energieproductie, agroforestry, en duurzaam water en bodembeheer.

Klimaatbewust ondernemen
De week is bedoeld voor agrarische ondernemers en biedt de mogelijkheid tot kennisdeling, waarbij zij kunnen zien hoe collega's effectief omgaan met deze uitdagingen en laten zien hoe het wél kan.

11 maart 2024: Agroforestry
Wil je een kijkje nemen bij een van de pioniers op het gebied van agroforestry, zoals John Heesakkers van de Janmiekeshoeve in Mariahout. Kijk dan voor meer informatie en meld je aan.

11 maart 2024: Wateradaptie in de melkveehouderij
Ben jij benieuwd hoe je als melkveehouder natuur inclusief en biologisch kan ondernemen? Kom naar familie Dankers en leer meer hierover. Meer informatie over en aanmelden.

12 maart 2024: Mono mestvergisting & elektriciteitsproductie
Gijs en Jack van Poppel geven een demo over mono mestvergisting en elektriciteitsproductie op het erf. Meer informatie en aanmelden.

12 maart 2024: Integraal aanpakken klimaat & stikstof
Melkveehouder Gerard Noordman in Sterksel pakt huidige uitdagingen integraal aan. Benieuwd naar hoe hij zijn uitstoot reduceert? Lees hier meer informatie en om aan te melden.

13 maart 2024: Groenbemesters
Tijdens deze demo-bijeenkomst vertelt Arjan over het Carbon Farming project, hoe hij omgaat met zijn bodem en welke voordelen dit heeft voor zijn bedrijf en voor het klimaat. Meer informatie en aanmelden.

13 maart 2024: Groen Gas
Frank van Genugten geeft een rondleiding en legt het proces van mestvergisting en stikstofstrippen uit. Meer informatie en aanmelden.

14 maart 2024: Zelfvoorzienbaarheid Eiwitbehoefte in de melkveehouderij
Tijdens de demo vertelt Joris Buijs over wat ze allemaal doen met Koeien en Kansen. Onder andere hoe ze zelfvoorzienend zijn geworden in hun eiwitbehoefte en wat ze doen voor het verlagen van hun carbon footprint. Meer informatie en aanmelden.

Het project is mede mogelijk door steun van de provincie Noord-Brabant, ZLTO en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: