Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioseizoen van start bij BelOrta met verkoop eerste biokomkommers

Deze week is het bioseizoen van start gegaan bij BelOrta met de verkoop van de eerste biokomkommers. Na komkommers volgen ook de biopaprika's, -tomaten en -aubergines.

Met de verkoop van de eerste biokomkommers worden de deuren geopend naar een breed voorjaarsassortiment biologische groenten en fruit dat binnenkort beschikbaar zal zijn.

De eerste biokomkommers werden geteeld door Koen Van Hauteghem (Vitaetom) uit Zwijndrecht en aangekocht door Biofresh (op de foto vertegenwoordigd door Rodolphe Tramasure).

In 2023 werd de top 10 biogroenten bij BelOrta aangevoerd door komkommers en trostomaten. Aan fruitzijde waren biojonagold en -conference de voortrekkers.

Cijfers van GFK (MAT Q2, i.o.v. VLAM) tonen aan dat het aandeel van bio in verse voeding steeg van 4,9 naar 5,4%. Die groei situeert zich uitsluitend in Vlaanderen, waardoor de Vlaamse biomarkt voor het eerst sinds enkele jaren de Waalse biomarkt overtreft (in absolute cijfers).

De komende weken verwachten men bij BelOrta onder meer de biovruchtgroenten, waaronder de eerste biotros- en kerstomaten, biopaprika's (groen - geel - rood) en bio-aubergines. Ook de bio-asperges, voor het vierde jaar in het BelOrta bio-assortiment, en de biobloemkolen zullen niet lang meer op zich laten wachten.

Voor meer informatie:
Bart Van Dessel
BelOrta
+32 (0)15 565 435
bart.vandessel@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: