Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Geef boeren grond voor verandering"

Lancering uitgifte van Samen voor Grond III obligaties

Op donderdag 29 februari 2024 geeft maatschappelijke coalitie Aardpeer het startschot om grond veilig te stellen voor drie natuurvriendelijke boerenbedrijven en voedselinitiatieven. "Het startschot voor de Samen voor Grond III obligaties is een uitnodiging voor iedereen met een groen hart om bij te dragen aan een gezonde voedselproductie voor de komende generaties."

'Geef boeren grond voor verandering' luidt de oproep. Het betreft natuurvriendelijke boeren Jelle Knoot (28 jaar), biologisch teler in Numansdorp (Noord-Holland), De Jonge Voedselbosboeren in Elst (Gelderland) en Burgerboerderij de Patrijs in Laren (Gelderland), ook wel 'toekomstboeren' genoemd. De gronden worden tegen eerlijke voorwaarden en voor een realistische prijs verpacht aan de boeren.

De Samen voor Grond III obligaties worden via het platform van Duurzaaminvesteren.nl aangeboden en kosten 250 euro per stuk. "De jaarlijkse rente is 1% plus een enorm rendement in natuur herstel, biodiversiteit verrijking en eerlijk geproduceerd voedsel. De boeren lopen zo niet aan tegen de gecombineerde negatieve effecten van de hoge grondprijs in Nederland en de lage voedselprijs. De obligaties hebben een looptijd van 12 jaar. De voorwaarden en het informatie memorandum zijn op de website van Duurzaaminvesteren.nl beschikbaar."

Het startschot voor de uitgifte van de Samen voor Grond III obligaties wordt op 29 februari gegeven tijdens een evenement op Plaats De Kleine Aarde in Boxtel. Daar vertellen de drie toekomstboeren over het belang van de productie van natuurvriendelijk voedsel en hoe ze daarmee het bodemleven en biodiversiteit tot leven brengen. Doel is om binnen zes weken 3,5 miljoen euro op te halen voor het aankopen van grond voor deze boeren. Vanaf 29 februari krijgen burgers en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid om obligaties te kopen en zo bij te dragen aan een duurzame toekomst voor natuurvriendelijke boeren.

Danielle de Nie medeoprichter van Aardpeer: "Grond is duur, en wordt steeds duurder, net als de huizenmarkt. Boeren die natuurvriendelijk willen boeren komen hierdoor in de klem, de opbrengsten staan in geen verhouding tot de grondprijs, of andersom: de grondprijs staat in geen verhouding tot wat er op natuurvriendelijke manier geproduceerd kan worden. Aardpeer verpacht grond voor een pacht die past bij de "werkelijke & natuurlijke waarde" van de grond. Uw deelname lost een groot probleem op. Door grond uit het economisch systeem te halen biedt Aardpeer natuurvriendelijke boeren de kans om op een eerlijke manier te ondernemen. En daarnaast investeert de koper direct in meer biodiversiteit, vruchtbare bodems, betere lucht- en waterkwaliteit en gezond voedsel voor nog vele generaties. Dat is pas echt impact maken!"

Voor meer informatie:
Aardpeer
Diederichslaan 25
3971 PA Driebergen
info@aardpeer.nl
www.aardpeer.nl

Publicatiedatum: