Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeente Medemblik op werkbezoek bij Grasdrogerij Hartog

Gemeente Medemblik vindt het belangrijk binding te houden met ondernemers. Zo kom je meer te weten over wat er zoal leeft en speelt en wat een bedrijf nu eigenlijk allemaal doet.

Daarom worden regelmatig werkbezoeken ingepland bij ondernemingen binnen de gemeentegrenzen. Afgelopen donderdag 8 februari was het de beurt aan Grasdrogerij Hartog in Lambertschaag.

Wethouder Harry Nederpelt, Programmamanager Duurzaam Sigrid van der Valk en Accountmanager Bedrijven Suzanne Alders zijn hartelijk ontvangen door Thom Buis (financieel manager), Jos Mes (kwaliteit en arbo) en Wilbart de Wit (eigenaar en directeur).

Wilbart de Wit heeft de grasdrogerij in 2017 overgenomen van Wil Hartog. De grasdrogerij produceert voedsel voor ieder dier, maar de focus is steeds meer komen te liggen op verschillende typen vezelrijk paardenvoer. De ambitie is om de nummer 1 speler in Europa te worden op het gebied van paardenvoer.

Verduurzamen van belang
Van de totale verkoop gaat ongeveer 40% naar Nederland. De rest gaat onder andere naar Belgiƫ, Duitsland, Frankrijk en Scandinaviƫ. De benodigde grondstoffen worden voornamelijk gehaald uit Noord-Holland, Flevopolder en voor een deel uit Friesland. Hartog bekijkt op welke manieren het bedrijf verder kan worden verduurzaamd. Zo drogen zij het gras nu op een andere manier dan 5 jaar geleden, waarmee zij het gasverbruik terugdringen.

Tijdens de rondleiding kon men goed zien hoe het gras wordt verwerkt tot de verschillende soorten paardenvoer dat naar klanten gaat. Kwaliteitsborging van het product, vanaf het moment van oogsten tot distributie, staat bij Hartog voorop. Bij Hartog werken ongeveer 45 mensen.

Voor meer informatie: www.hartog.eu

Bron: Gemeente Medemblik

Publicatiedatum: