Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boerenprotesten vinden meer steun onder Nederlanders dan klimaatacties

Afgelopen maanden hebben verschillende klimaat- en boerenprotesten plaatsgevonden. In een onderzoek van Kieskompas vroegen ze hoe mensen denken over de protesten. Het onderzoek was in opdracht van de regionale omroepen en NOS. Uit het onderzoek blijkt dat de steun onder Nederlanders voor de boerenprotesten groter is dan voor de klimaatdemonstranten.

Vier op de tien Nederlanders (39 procent) staan achter de acties van de boeren, en drie op de tien (29 procent) zeggen de klimaatactivisten te steunen, zo schrijft de NOS. 43 procent zegt de protesten van de boeren niet of nauwelijks te steunen, voor de klimaatacties is dit 54 procent.

De steun neemt sterk af wanneer er gekozen wordt voor zwaardere vormen, zoals het blokkeren van snelwegen. Wanneer dit door de boeren wordt gedaan, steunt slechts 19 procent de actie. Als een snelweg wordt bezet door klimaatactivisten, wordt de actie door maar 11 procent gesteund.

Bron: Kieskompas / NOS

Publicatiedatum: