Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
28 februari in Kootwijkerbroek

Biologische boeren, tuinders en omschakelaars welkom op eerste Biohuisdag

Alle biologische boeren en tuinders zijn van harte welkom bij de eerste Biohuisdag. Hoe maken we van 2024 een krachtjaar voor bio? Een dag om elkaar te ontmoeten, discussiƫren, samen een stip op de horizon te zetten en lekker te eten op een centrale plek in het land. Biohuisleden zijn welkom om 10.00 uur voor de Algemene Ledenvergadering, niet-leden om 11.00 uur voor een gezamenlijk inhoudelijk programma. Ook omschakelaars zijn welkom, benadrukken ze vanuit Biohuis. De dag zal om 16:30 uur afgesloten worden.

Leden
Lid van Biohuis zijn: De Natuurweide, Vereniging Biologische Varkenshouders (VBV), Biologische Pluimveehouders Vereniging, Prisma (fruittelers), De Groene Geit, NL Vereniging van Professionele Melkschapenhouders, Biowad, BioTuinders, BDEKO, LTO Noord (de biologische leden), ZLTO (de biologische leden), LLTB (de biologische leden), Biobol, Vereniging van biologische boeren Zuid West en Bioplant.

Programma
09:30 uur: Inloop met koffie en netwerkmogelijkheden.

10:00 uur: Algemene Leden Vergadering Biohuis (voor leden Biohuis) tot 11:00 uur.

11:15 uur: Voorloperpositie behouden, markt versterken - Paneldiscussie met Douwe Monsma (Stichting EKO-keurmerk), Henny van Rij (Ministerie van LNV), Erik-Jan van den Brink (DB Bionext) en Maurits Steverink (namens regiegroep zuivel).

12:00 uur: Bio buffet en netwerken.

13:15 uur: Keuze uit twee parallelle sessies.

  • Plantaardig (door BioPlant): na de ALV de sprekers Digni van den Dries (bio-akkerbouwer) en Quirine de Weerd (Lidl Nederland) over actuele marktontwikkelingen.
  • Dierwaardig: gesprek met de zaal en dierlijke sectoren: wat doen we wel, wat niet? Eventueel ook ruimte voor andere actualiteiten.

14:40 uur: Op weg naar meer biologische landbouwgrond. Met rentmeester Michiel de Koe namens duurzame grondfondsen.

15:00 uur: Netwerken met een hapje en een drankje.

Klik hier voor het aanmeldformulier (verplicht).

Publicatiedatum: