Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reichenau-Gemüse op de Biofach:

Meer dan 50% van de totale omzet wordt biologisch geteeld

"Regionale groenten in de lift!" Onder dit motto neemt Reichenau-Gemüse actief deel aan de Biofach, die momenteel plaatsvindt in Neurenberg. De Biofach wordt gezien als de plek waar mensen hun passie voor biologische voeding en de biologische markt delen, elkaar ontmoeten en uitwisselen. Reichenau-Gemüse is exposant op de "Proef het zuiden van Baden-Württemberg-Gemeenschapsstand", samen met nog 16 andere bedrijven.

Gemiddeld 14.000 ton groenten, geteeld door meer dan 40 telers, worden door de telerscoöperatie "Reichenau-Gemüse" op de markt gebracht. Er zijn verschillende voorwaarden in de teelt: ultramoderne kassen in Hegau, kleinere, door families gerunde tuinbouwbedrijven op het eiland, maar overal worden met hart, verstand en liefde groenten geteeld. Dit garandeert de hoge kwaliteit van Reichenau-Gemüse.


Het management van Reichenau-Gemüse op de Biofach van dit jaar. V.l.n.r.: Johannes Bliestle, algemeen directeur, Christian Müller, plaatsvervangend algemeen directeur en Johannes Groß, plaatsvervangend verkoopleider.

Start van het oogstseizoen voor sla uit de kas
Op het eiland Reichenau is het seizoen al vroeg in het jaar begonnen. De verse kassla staat door de hoge zonnestraling al vol in productie. Daarna volgen tomaten, komkommer, paprika of aubergines, evenals een gevarieerd aanbod uit de vollegrond zoals diverse koolsoorten, venkel, selderij en sla.

Voorloper in biologische teelt
Het hele jaar door zijn er vanaf dit jaar ook grote volumes biologische zoete aardappelen beschikbaar. De hoge standaard tijdens de teelt wordt ondersteund, bevestigd en voortdurend gecontroleerd door het Bio-BW-keurmerk alsook de certificeringen volgens Bioland- respectievelijk Naturlandnormen. Het feit dat meer dan 50% van de totale oogst al in biologische kwaliteit wordt geteeld en aan de consument wordt aangeboden, is zeer positief. Ook qua volume heeft Reichenau-Gemüse met haar aangesloten telers het door de staat, de federale overheid en de EU gewenste aandeel in biologische groenten al bereikt.

Voor meer informatie:
www.reichenaugemuese.de

Publicatiedatum: