Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vooruitzichten voor export van Amerikaanse bio-producten naar de EU

In 2022 vertoonde de verkoop van biologische producten in de EU een lichte daling, maar herstelde zich in 2023 dankzij verbeterende economische omstandigheden. Ondanks deze tijdelijke vertraging blijven de vooruitzichten voor de export van Amerikaanse biologische producten naar de EU gunstig. Belangrijke vakbeurzen zoals BioFach, 's werelds grootste beurs voor biologische producten, bieden Amerikaanse bedrijven een uitstekende kans om zakelijke partnerschappen aan te gaan. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft een rapport opgesteld dat een overzicht biedt van de EU-markt, het beleid en de handel met betrekking tot de export van Amerikaanse biologische producten.

De overeenkomst inzake biologische equivalentie tussen de Verenigde Staten en de EU trad op 1 juni 2012 in werking, wat de handel tussen 's werelds twee grootste biologische markten vereenvoudigde. Deze overeenkomst maakte het mogelijk om biologische voedingsmiddelen en landbouwproducten die in de Verenigde Staten of de EU zijn gecertificeerd, als biologisch te labelen en te verkopen in beide markten. Vanwege het ontbreken van specifieke HS-codes voor biologische producten is het echter moeilijk om de handel in deze producten exact te volgen. Volgens schattingen van FAS-kantoren in de EU bedroeg de EU-markt in 2022 in totaal $55,1 miljard (€46,6 miljoen). Na een periode van langdurige groei was dit een lichte daling van 0,5 procent ten opzichte van 2021, voornamelijk als gevolg van de moeilijke economische situatie waar de lidstaten dat jaar mee te maken hadden en nog steeds ervaren.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov
Grafiek index: USDA

Publicatiedatum: