Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch goed vertegenwoordigd op Fruit Logistica

Tholen - Biologische bedrijven en producten waren weer goed vertegenwoordigd op de Fruit Logistica. Zo hadden ruim 200 bedrijven zich ingeschreven voor de biologische route. Deze is door de beursorganisatie in het leven geroepen, zodat bezoekers makkelijk de stands kunnen vinden met gecertificeerde biologische producten. "In de afgelopen 10 jaar is de biologische verkoop wereldwijd verdubbeld", zo meldt de organisatie. "Dit is ook te zien in het aantal aanmeldingen voor de biologische route."

Drie dagen lang netwerken, rondlopen en, in ons geval foto's maken, is weer tot een einde gekomen. De algemene tendens onder de exposanten was toch van een positieve aard. Protesten en stakingen in en rond Berlijn vergemakkelijkte het reizen over het algemeen niet, maar toch wist men de beurshal, die gedurende de dagen vol liep, goed te vinden. "Fruit Logistica blijft toch de beste beurs om klanten te ontmoeten" was een veelgehoord antwoord onder de exposanten.

"De aankoop van biologisch wordt steeds populairder", zo gaat de organisatie verder. "Deze trend trekt zich ook door naar de jaarlijks groeiende aanmeldingen voor exposanten met gecertificeerde biologische producten, waardoor de biologische route elk jaar meer deelnemers heeft." Wel viel op dat ook menig gecertificeerd biologisch bedrijf zich niet had aangemeld voor de biologische route. De reden hiervoor laat zich raden, maar daardoor moesten de ogen, naast het bekende symbool voor de route, ook open blijven voor niet ingeschreven bedrijven.

Toch stond biologisch meer dan ooit in de spotlight tijdens deze editie van de Fruit Logistica. Met name in de Duitse en Italiaanse hallen was een groot aantal biologische bedrijven afgevaardigd, waar ook de uitdagingen voor de ambitieuze biologische doelstellingen besproken werden. Dat biologisch alsmaar groter wordt in Duitsland blijkt ook uit het straatbeeld van Berlijn. Biologisch lijkt hier toch wat meer ingeburgerd te zijn en dit kwam ook tot uiting in het grote aantal geregistreerde biologische bedrijven uit deze landen. Voor de Nederlandse en Belgische bedrijven werd de focus toch wat minder op het biologische aspect gelegd. Wel waren er velen ingeschreven in de biologische route, maar dit werd dan meer als bijkomstigheid naast het conventionele aanbod tentoongesteld.

De uitgebreide fotoreportage van de biologische bedrijven volgt morgen, maar hierbij al een selectie van de foto's van biologische bedrijven die een stand hadden op de beurs. Voor degenen die niet kunnen wachten om een beeld te krijgen van de beurs is hieronder al een link naar de algemene fotoreportages van de Nederlandse en Belgische AGF-handel.

Klik hier voor de fotoreportage