Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ekoshop Sommelsdijk sluit na bijna 25 jaar deuren

"Na bijna 25 jaar gaat Ekoshop Sommelsdijk sluiten. Zaterdag 10 februari is onze laatste verkoopdag. Ter gelegenheid hiervan is een artikel over de winkel en over ons als eigenaren verschenen in het huis-aan-huis streekblad Eilandennieuws", zo lieten Tonny den Boer en Margriet Berrevoets aan de redactie van Biojournaal weten. Lees hieronder het artikel dat in Eilanden-nieuws gepubliceerd is:

Op zaterdag 10 februari sluiten Margriet Berrevoets en Tonny den Boer definitief de deuren van hun natuurvoedingswinkel, de Ekoshop Sommelsdijk. Het stel blikt terug op bijna 25 jaar natuurvoeding.

Margriet en Tonny voor de winkel.

Destijds was het vooral Margriet, al vanaf haar veertiende bezig met gezonde voeding, duurzaamheid en goed zorgen voor de aarde, die interesse in natuurvoeding had. Tonny was werkzaam in het onderwijs maar wilde eigenlijk nog wel een keer iets anders doen en zodoende werd de Ekoshop, aan de Oranjestraat, een feit.

Tot 2014 groeide de zaak. Het pand werd wat klein en Tonny en Margriet maakten de keus om te verhuizen naar een nieuwe plek, aan de Oudelandsedijk. De groei stagneerde hier echter. Wel was het qua plek een hele verbetering. “Het was een mooi pand met ruimte genoeg voor het assortiment”. Tijdens de coronapandemie heeft de Ekoshop goed gedraaid, maar die trend zette zich na corona niet door. Volgend jaar hoopt Tonny de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken en het stel besloot de stap te zetten om te stoppen met de winkel.

Tonny denkt dat veel mensen een verkeerd beeld hebben van het marktaandeel van biologische voeding. Hoewel het tegenwoordig trendy en hip is, valt het in de praktijk erg tegen hoeveel er biologisch gekocht wordt. Laatst hoorden ze het ook weer op de Biobeurs: het marktaandeel van biologische voeding is slechts 3,8 procent.

"Wij denken zelf dat de ideeën die wij hebben over voeding en het klimaat, maar gedragen worden door een heel klein groepje van de samenleving", aldus Tonny den Boer. "Dit accepteren we, we vinden het belangrijk om respect te hebben voor ieders mening, maar we vinden het wel jammer. Een tip voor de lezers: ‘Zeg tegen jezelf: een dagje mét vlees moet kunnen." Eet zo veel mogelijk plantaardig en geniet daarnaast eens per week van heerlijk biologisch vlees. Dat is hoe wij het doen en dat kunnen we iedereen aanraden."

'Biologisch' is een beschermd keurmerk. “Dat moet je aanvragen en hiervoor moet je aan heel veel eisen voldoen. Het is een goede zaak, dat je niet zomaar alles biologisch kunt noemen.” Tonny en Margriet vertellen over het zogenaamde ‘groenboerenplan’. Dit plan noemt tien kernpunten die belangrijk zijn om tot een echte omslag van ons landbouw- en voedselsysteem te komen.

De twee hebben altijd hard gewerkt, maar kenden nooit stress. Ze hebben altijd erg genoten van het contact met hun trouwe, vaste klantenkring. "In al die jaren hebben we veel meegemaakt. Drie weken geleden zijn we begonnen met een herinneringsboek om mensen de gelegenheid te geven om iets te vertellen. De mensen vonden niet alleen de winkel leuk, maar ook onze persoonlijke benadering. Er is veel waardering over en weer."

Hebben ze plannen voor de toekomst? "We vinden veel dingen leuk. En eindelijk tijd voor de kleinkinderen, dat is ook fijn. Maar eerst de winkel opruimen en dan uitrusten." En waar gaat het stel nu eigenlijk boodschappen doen? Margriet laat een lijstje zien met lokale Flakkeese ondernemers waar biologisch voedsel te verkrijgen is. Dat gaat dus wel goedkomen.

Bron: Eilanden-nieuws

Voor meer informatie:
Ekoshop
Oudelandsedijk 101
3245 LG Sommelsdijk
0187 481 430
info@ekoshop-sommelsdijk.nl
www.ekoshop-sommelsdijk.nl

Publicatiedatum: