Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanvragen tot € 100.000 mogelijk

Het Barth-Misset Fonds stelt € 250.000 beschikbaar voor dierenwelzijn in de veehouderij

Bij het Barth-Misset Fonds kunnen innovatieve en creatieve denkers en doeners dit voorjaar tot € 100.000,- aanvragen voor projecten die tot een verbetering leiden van de leef- en/of transportomstandig-heden van dieren in de veehouderij. De deadline voor een eerste aanvraag is 19 maart.

Het Barth-Misset Fonds houdt sinds 2018 jaarlijks een subsidieronde en ondersteunt
daarmee projecten die leiden tot een verbetering van dierenwelzijn in de veehouderij. Dit
jaar zet het fonds in op dierenwelzijn in de volle breedte: elk haalbaar en opschaalbaar
project dat leidt tot een substantiële toename van welzijn bij dieren in de veehouderij en dat geen schade toebrengt aan de leefomgeving, komt in principe in aanmerking voor financiële steun door het fonds. Waar in de afgelopen jaren € 50.000 het maximum aan te vragen bedrag was, kunnen deelnemers in 2024 eenmalig tot € 100.000 aanvragen.

Eerder gefinancierde projecten
Het Barth-Misset Fonds gaf de afgelopen jaren financiële steun aan diverse projecten. Zo
kregen onderzoekers van Wageningen Livestock Research (WUR) € 50.000 voor de verdere ontwikkeling van een in de pluimveehouderij in te zetten mestschuifel in combinatie met een speciaal stofbadhuis. Deze innovatie voorkomt niet alleen emissies maar verbetert ook de kwaliteit van de leefomgeving van de dieren én het stalklimaat voor mens en dier. De Producentenorganisatie Varkenshouderij kreeg hetzelfde bedrag voor het opleiden en inzetten van welzijnscoaches in de varkenshouderij. De coaches scholen varkenshouders met nieuwe kennis in het verbeteren van het welzijn van hun varkens en, in het bijzonder, in het houden van varkens met lange staarten. Dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals zette een schenking van € 10.000 in voor de organisatie van een internationale conferentie over 'best practices' bij het transport van vee. Ook onder meer Varkens in Nood, Wakker Dier, Vee & Logistiek Nederland en Rodebeek Livar kregen de afgelopen jaren steun van het fonds.

Eerste deadline 19 maart 2024
De jaarlijkse financieringsronde van het Barth-Misset Fonds bestaat uit twee delen. Voor de eerste ronde moeten aanvragers via de website van het fonds een korte beschrijving van hun project inleveren. Dit jaar is 19 maart de deadline van de eerste ronde. Wie op basis van de eerste aanvraag wordt toegelaten tot de tweede ronde wordt geacht uiterlijk 24 mei een uitgebreider dossier in te dienen. Verdere informatie over de financieringsronde 2024 is te vinden op de website van het fonds.

Lees hier meer over de voorgaande projecten.

Klik hier voor meer informatie over voorwaarden voor deelname, richtlijnen voor deelnemers, belangrijke data en andere info.

Publicatiedatum: