Erzeugergroßmarkt (ELO) breidt zijn productassortiment uit door nieuwe partnerschappen. Zo worden de telers van Andreas Renner uit Mutterstadt in Rijnland-Palts voor het seizoen 2024 partners van de telerscoöperatie in Nedersaksen. Andreas Renner runt een succesvol familiebedrijf waarin groenten en fruit zowel conventioneel als biologisch worden geteeld.

Jens Wiele, CEO van ELO, en Andreas Renner zijn verheugd over de samenwerking, die de mogelijkheid biedt om het seizoen eerder te beginnen en te verlengen, en om logistieke synergieën te gebruiken. Bovendien zal het mogelijk zijn om de betrouwbaarheid van de leveringen aan retailpartners verder uit te breiden en er zo voor te zorgen dat de impact van regionale weersomstandigheden op de teeltactiviteiten van beide partners verder wordt beperkt.

En last but not least vullen de extra artikelen het portfolio en de expertise van ELO in de biologische sector aan. Jens Wiele: "Voor ons vullen ecologische en conventionele teelt elkaar perfect aan. Een verantwoord gebruik van hulpbronnen is altijd belangrijk voor onze telers - er wordt niet in hokjes gedacht."

Versterking van het telersnetwerk in Noord-Duitsland
Naast het partnerschap met Renner versterken twee andere telers het portfolio, voornamelijk met rode en witte kool uit Duitsland: de samenwerking met het groenteteeltbedrijf Christian Ufen uit Kronprinzenkoog in Sleeswijk-Holstein begon eind vorig jaar en wordt geleidelijk uitgebreid. Daarnaast intensiveert ELO de samenwerking met Hanke Hotes uit Hagen in Bremen, die al jaren een betrouwbare partner is van ELO.

Jens Wiele zegt hierover: "We waarderen de samenwerking zeer en zijn blij dat we met deze maatregelen het aanbod van tuinbouwproducten uit Duitsland verder kunnen uitbreiden." De nieuwe en versterkte partnerschappen zijn een welkome uitbreiding voor de coöperatie, wiens visie en strategie het is om op lange termijn duurzaam te groeien met groenten en fruit uit Duitse teelt.

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica: Hal 20 / A-20

Voor meer informatie:
www.elo-online.de