Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van 1 tot 9 juni 2024

Bioweek maakt comeback als gezamenlijk initiatief van hele Belgische bio-sector

De Bioweek is terug! Noteer alvast 1 tot 9 juni 2024 in je agenda. De Bioweek wil jong en oud in België inspireren om nog meer voor bio te kiezen. De Bioweek was een paar jaar afwezig in Vlaanderen, maar in Wallonië bleef ze wel doorleven. Dit jaar is de Bioweek is een gezamenlijk initiatief van de hele Belgische bio-sector. VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en zijn Waalse zusterorganisatie Apaq-W (Agence Wallonne pour la Promotion d'une Agriculture de Qualité) willen samen de consument enthousiast maken om bio van dichtbij te gaan ontdekken in de Bioweek. Beide organisaties lanceren een mediacampagne met eigen accenten, met links naar elkaars website en activiteiten.

Foto: Alles over bio.

Samen voor 5% groei voor bio
De Bioweek helpt mee om het Strategisch Plan Bio 2023-2027 in Vlaanderen te promoten. Met de actieve steun van de overheid werken bio-bedrijven in heel Vlaanderen de komende jaren aan een groei van 5% op deze vijf parameters:

  • +5% bio-consumptie: het volume van de bio-consumptie groeit tot 5% van de totale consumptie tegen eind 2027
  • +5% bio in overheidscatering: bio maakt 5% uit van de overheidscatering tegen eind 2027
  • +5% bio-landbouwbedrijven: minimaal 5% van de landbouwbedrijven zijn bio-bedrijven tegen eind 2027
  • +5% landbouwareaal: het areaal onder biologische productie neemt toe tot 30.000 hectare tegen eind 2027
  • +5% omzetwaarde van de biologische dierlijke productie: de omzetwaarde van de biologische dierlijke productie groeit naar 5% van de omzetwaarde van de gezamenlijke dierlijke productie (met inbegrip van zuivel)

Nooit eerder formuleerde Vlaanderen zoveel concrete doelstellingen over bio. Zo kan de groei van de biologische sector objectief worden geëvalueerd in de toekomst.

Wat gebeurt er in de Bioweek?
De Bioweek wordt een week vol toffe, bruisende activiteiten op allerhande bio-bedrijven. Eind mei zal hierover meer informatie verschijnen op www.allesoverbio.be.

Voor bio-producenten
Zet bio in de spotlights tijdens de Bioweek. Ben je bio-producent en wil je graag je verhaal vertellen, je bedrijf openstellen of toffe activiteiten organiseren tijdens de Bioweek? Zeker doen, want zo werk je mee aan een sterke toekomst voor bio. Alle activiteiten tijdens de Bioweek zullen op de website 'Alles over bio' gecommuniceerd worden.

Na je inschrijving voor de Bioweek ontvang je een link naar de toolkit met communicatiemateriaal (logo en beeldmateriaal) en een aantal tips & tricks die je kan gebruiken in aanloop naar de Bioweek. De toolkit is klaar in de vroege lente. Meer informatie volgt.

Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

Bron: Alles over bio

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32 02 552 80 32
liliane.driesen@vlam.be
www.vlam.be

Publicatiedatum: