Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitful-Berries en Terra Verde slaan handen in elkaar onder de naam Frescura NV

Fruitful-Berries uit Venlo heeft tijdens de laatste maanden van 2023 een akkoord bereikt met de Belgische groep Terra Verde. Beide bedrijven slaan de handen in elkaar en gaan hun sterktes combineren onder een nieuwe vlag: Frescura NV.

Terra Verde is gedurende de laatste jaren uitgegroeid tot een bundel van sectorgebonden specialisten met daarin enkele bekende namen zoals Emiel De Roeck en zonen, DBS (Boelpaep-Severijns), DBS-Agro, Fruitpackers NV en Verdura Verde. Met de komst van Fruitful-Berries trekt de Belgische groep de kaart van de aan belang winnende zachtfruitcategorie en hebben ze er met Fruitful-Berries een specialist ter zake bij met eigen teelt, aangesloten telers en een wereldwijde klantenkring.

“We zijn er zeer blij mee”, stellen Robbert Leisink en Maxim De Roeck van Fruitful-Berries in koor. “We hadden de voorbije jaren al een zeer goede relatie met Terra Verde als partner van hun zachtfruitpakket. Terra Verde heeft zich de voorbije jaren uitgebreid met enkele mooie familiebedrijven met een uitgesproken specialiteit en vormen zo een echte totaalleverancier in onze sector met gedetailleerde focus op citrus, kiwi, hardfruit, druiven, zachtfruit en groenten (serre en vollegrondsteelt) dit zowel conventioneel als biologisch. “De kans om met een dergelijke kwalitatieve groep samen een toekomst uit te bouwen doet zich niet iedere dag voor, dus we hebben dan ook geen moment getwijfeld”, zegt Maxim De Roeck.

“We kunnen met Frescura echt spreken van een totaalspeler binnen onze verse groenten- en fruitsector”, zegt Xavier Verhoestraete van Terra Verde. “We hebben doorheen de jaren sterk ingezet op verticale integratie en op volledige ketencontrole in eigen beheer. We bieden het volledige pakket aan, beginnende bij onze eigen teelt in België, Nederland en Marokko, in combinatie met geconnecteerde telers wereldwijd. Dit aanbod aan producten brengen we samen in ons nieuw verpakkingsstation te Sint-Katelijne-Waver en verspreiden we nadien via ons eigen wagenpark naar zowel groothandel als retail. De groep zit ook vol met jeugdig talent dat samen met de meer ervaren garde verder aan de toekomst zal werken. “We hebben hard aan de weg getimmerd om zoveel mogelijk specialisten binnen ons vak onder één dak te krijgen en met de recente aansluiting van Fruitful-Berries willen we onze samenwerking nu meer wereldwijde zichtbaarheid geven, dit in een nieuw jasje: Frescura NV. Al onze firma’s blijven echter zoals voorheen verder functioneren, met dezelfde contactpersonen en -gegevens”.

Op de aankomende Fruit Logistica in Berlijn zal het officiële startschot voor Frescura NV worden gegeven: Hal 3.2 – C 33.

Voor meer informatie:
Maxim de Roeck
Frescura
M: +32 474 91 75 07
info@frescura.be
www.FrescuraGroup.com

Publicatiedatum: