Op zaterdag 3 februari organiseert biologische coöperatie Odin samen met kunstenaar en eco-activist Claudy Jongstra een event in haar werkplaats LOADS in het Friese Spannum.

Naast een kijkje achter de schermen en de presentatie van een aantal unieke wolgevilte kunstwerken is er aandacht voor het bijzondere fonds New Definitions, dat Odin, Claudy Jongstra, Galerie Fontana Amsterdam en de IONA Stichting eind 2023 hebben opgericht.

Veranderaars ondersteunen
New Definitions heeft als doel om meer diversiteit en creativiteit op het boerenland, in de keuken, de cultuur en de mode te stimuleren door veranderaars in deze sectoren te ondersteunen. Te beginnen met een impuls voor een patent- en gentechvrij biologisch plantenveredelingsprogramma, dat bijdraagt aan sterk en vrij zaadgoed voor de duurzame biologische voedselproductie. Dit is des te urgenter, nu er sprake van is dat gentech ongemerkt in (biologisch) voedsel terecht kan komen.

Ontmoeting landbouw en kunst
Het fonds kan opstarten met dank aan een bijdrage van de Iona Stichting en de verkoop van kunstwerken van Claudy Jongstra uit de serie ‘Tangible Transformations’. Claudy Jongstra, Odin-directeur Merle Koomans van den Dries en emeritus-hoogleraar Biologische Plantenveredeling en voorzitter van de BioAcademy, Edith Lammerts van Bueren, vertellen op 3 februari over het hoe en waarom van dit bijzondere initiatief waarin landbouw en kunst elkaar ontmoeten. Ook bespreken ze graag de mogelijkheden om aan te haken.

Programma en aanmelden
Er zijn op 3 februari twee bezoektijden: 13.00 - 15.00 uur of 15.00 - 17.00 uur

Het programma:

  • ontvangst met een drankje, rondkijken in de studio, verfwerkplaats en LOADS
  • presentatie Claudy Jongstra over haar missie en werk
  • Merle Koomans over het fonds New Definitions
  • Edith Lammerts van Bueren over de kunst van plantenveredeling en het recht op keuzevrijheid in voedsel voor boer en burger
  • verder praten, ontmoeten en plannen smeden

Aanmelden kan hier

Voor meer informatie:
Odin

De Panoven 1
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
info@odin.nl
www.odin.nl