Aeres MBO Dronten Warmonderhof houdt op zaterdag 27 januari een open dag met verscheidene proeflessen. "Ideaal voor geïnteresseerden die voor zichzelf een groene toekomst zien weggelegd en die zich aangesproken voelen door planten of koeien, business, mechanisatie en duurzaamheid."

Landbouw is ook business, zorg en natuur
"De agrarische sector in Nederland is innovatief en volop in beweging. Een prachtige sector om in werkzaam te zijn. Dat kan op vele manieren: als agrarisch ondernemer of bedrijfsleider, adviseur, in de voedselverwerking, zadenteelt, zorglandbouw en het agrarisch natuurbeheer. Kies je voor Aeres MBO Dronten Warmonderhof, dan kies je ook nog eens voor biologisch en biologisch-dynamisch; duurzaam en toekomstbestendig."

’s Morgens in de klas, ’s middags op het land
Studenten van Warmonderhof zitten ’s morgens in de klas en werken ’s middags op het land. Ze wonen met zijn allen in huisjes op de campus. "Ervaar tijdens de open dag het wonen, werken en leren op Warmonderhof in de vele proeflessen die zaterdag gegeven worden, tijdens je bezoek aan één van de studentenhuisjes op het erf en bekijk de boerderijen tijdens de doorlopende rondleidingen langs akkers, stallen en kas."

Open werkplaats
Tijdens de open dag is de laswerkplaats geopend en kan men kijken bij een trekkerles. Ook worden er diverse lessen koeienmelken gegeven. Er zijn proeflessen zaadteelt, plantenfamilies en agrarische ecologie. Eveneens houdt de school meerdere informatiesessies over de BOL-opleidingen en BBL-opleidingen biodynamische landbouw. "Er staat koffie klaar met huisgemaakte koek en een soepje voor de lunch. De Hofwinkel is de hele dag geopend en verkoopt producten van eigen hof en meer, en houdt een speciale proeverij."

Aanmelden kan hier

Voor meer informatie:
Aeres Warmonderhof
warmonderhof@aeres.nl
www.aereswarmonderhof.nl