Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse bio-paddenstoelenkwekerij Integra Hoyerswerda vraagt faillissement aan

Op vrijdag 31 mei 2024 wordt de operationele handel in paddenstoelen van Integra Hoyerswerda gGmbH stopgezet, zo maakte het Saksische bedrijf met vestiging in Hoyerswerda bekend. "Vanwege de aanzienlijke stijging van de kosten in de afgelopen jaren en de momenteel onhaalbare prijsverhogingen in de groothandelssector, is een voortzetting van de bedrijfsactiviteiten economisch niet langer verantwoord", zegt de bedrijfsvoering in een verklaring.

Integra-directeur Robert Rys legt uit dat ze geen andere mogelijkheid zien. De productiekosten zijn naar verluidt met 30 procent gestegen, wat vooral te wijten is aan de stijgende energiekosten. Aan de andere kant is het niet gelukt om de gestegen kosten door te berekenen aan de handel.

Integra Hoyerswerda GmbH werd opgericht in de herfst van 2013 en is voortgekomen uit de oorspronkelijke Integra Lausitz GmbH. Sinds 1 januari 2019 is Integra Hoyerswerda gGmbH een dochteronderneming van Lausitzer Werkstätten gGmbH. Het assortiment van het bedrijf omvat verse biologische shiitake, koningsoesterzwammen en beukenzwammen, evenals gedroogde porcini, oesterzwammen, shiitake en cantharellen uit biologisch gecertificeerde teelt.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: