Demissionair Minister Piet Adema heeft vandaag de Biobeurs 2024 geopend. Tijdens de plenaire opening van het evenement in de Brabanthallen in Den Bosch onder leiding van Michael Wilde werd ingegaan op de vraag 'what's next voor biologisch?'.

In tegenstelling tot vorig jaar gaf de minister wel degelijk acte de présence. Tijdens zijn eerste woorden sprak hij positief over de toekomst van de biologische landbouw en gaf hij nader uitleg over het Biologisch Actieplan. De komende twee dagen staat de beursvloer vol met bio-exposanten en volgen nog vele live-kennissessies. Ook Biojournaal is aanwezig en zal alle exposanten bezoeken.

Na de eerste twee dagen van de Biokennisweek die gericht waren op online kennis delen middels een webinarprogramma, is de biologische sector vandaag en morgen in duurzamer ondernemen bijeengebracht door Bionext om ook de discussie in persoon te starten. "Zo kijken we onszelf als biologische sector serieus in de spiegel: met welke next steps versterken we onze marktpositie? En welke next steps zetten politiek & de markt met het Actieplan van 15% bio areaal in gedachten?", aldus de organisatie.

Morgen, 18 januari, verschijnt er in verband met de Biobeurs geen nieuwe editie van Biojournaal. Op vrijdag 19 januari publiceren we een uitgebreide fotoreportage en doen we verslag van onze bevindingen.

Biojournaal heeft ook een stand op de Biobeurs: stand 385.

Klik hier om de exposantenlijst te bekijken en hier voor de plattegrond.

Voor meer informatie: www.biokennisweek.nl