De biologische Juliet appel, die vorig seizoen zijn 20-jarig jubileum vierde, wordt exclusief in Frankrijk geteeld door 190 telers op een areaal van 700 hectare. De tweekleurige appel blijft zowel op de Franse als buitenlandse markt groeien. Het verkoopseizoen begon half oktober en met ruim 10.000 ton is de opbrengst ook dit jaar weer toegenomen.


60% van de Juliet appelen wordt op de Franse markt verkocht. De overige 40% wordt exclusief door Cardell Export naar landen in Europa (Ierland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Spanje) en Aziƫ geƫxporteerd, met de steun en slagkracht van de Innatis Group.

Exporttoename
"We ervaren een toename in de verkoop in deze fase van het seizoen. De vraag is sterk en via een goed beheer kunnen we ook de productkwaliteit garanderen voor export naar verre bestemmingen. In Europa begint de vraag zich pas te ontwikkelen vanaf maart/april, maar door de goede houdbaarheid van het fruit kan aan deze vraag worden voldaan in de tweede helft van het seizoen."

Consumenten worden aangetrokken door de stevigheid en smaak van Juliet. "Klanten kopen niet zomaar een 100% Franse en 100% biologische appel, ze kopen een Juliet. De kracht van het merk en de kwaliteit ervan onderscheiden het van klassieke tweekleurige rassen."

Het feit dat Juliet jaarrond beschikbaar is, helpt bij het opbouwen van klant- en consumentenloyaliteit. Hoewel Juliet al voet aan grond heeft in veel landen, kan de appel door de talrijke voordelen die hij biedt ook nieuwe markten bereiken, zoals Canada en India.

Juliet zal te zien zijn op de Fruit Logistica in Berlijn, evenals op de Biofach de daaropvolgende week (stand 1 - 337 A).

Voor meer informatie:
Leslie Galtier
Cardell
leslie@cardell.fr

Vincent Lehallier
Les Amis de Juliet
vincent@pomme-juliet.bio
www.pomme-juliet.bio