Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Item over De Waog in Binnenstebuiten

Hoe Italiaanse palmkool een vaste waarde werd in Nederland

In de aflevering van Binnenstebuiten die op woensdag 10 januari uitgezonden is, bezocht chef-kok Ramon in het Limburgse Neer teler Joep van de Bool, die de biologisch tuinderij van zijn ouders doorzet (De Waog). Het introduceren van nieuwe groenten in Nederland is al jaar en dag hun specialiteit. Ramon maakt kennis met palmkool en boerenkoolspruiten.

Joep vertelt onder meer hoe de Italiaanse palmkool per toeval bij hen terecht is gekomen en dat het inmiddels binnen de biologische groothandel echt een vaste groente geworden is. En geeft uitleg over de vruchtwisseling die ze toepassen en hoe dat precies in zijn werk gaat.

Palmkool. © Ingrid Balabanova | Dreamstime.com

Klik hier om de video te bekijken.

Publicatiedatum: