Ben je op zoek naar unieke biologische producten met een verhaal en wil je de makers daarvan zelf ontmoeten? Kom dan naar het Streekplein op de Biobeurs op 17 en 18 januari 2024. Het Streekplein is een gezellige boerenmarkt met eigen producten van biologische boeren en tuinders.

Foto's: Dick Boschloo

Het Streekplein vindt dit jaar weer plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Op deze locatie komen ook nieuwe lokale producenten uit Noord-Brabant. Zo brengen De Duinboeren een gevarieerd assortiment biologische producten mee naar het Streekplein, van geitenkaas tot vruchtensap. De Dobbelhoeve demonstreert het 'mijn melk' concept van zelfgeproduceerde dagverse zuivel voor het supermarktkanaal en De Bonte Weide uit Stolwijk presenteert biologische geitenkefir en verschillende soorten rauwmelkse geitenkaas. Ook verwelkomt het Streekplein een nieuwe producent: Lekker Lupine neemt biologische lupine bonen van Nederlandse bodem mee.

Op het midden van het Streekplein bereiden Linde van de Graaf van EcoStoof en Barbara Geertsema van de Goede Vissers diverse proefhapjes met ingrediënten uit de marktkramen. Het Streekplein is dé bestemming voor iedereen met vakmatige interesse in bijzondere en zeldzaam lekkere biologische producten, van eigen erf.

Webinars en workshops
Goed aansluitend op het doel van het Streekplein kunnen ondernemers verschillende webinars en workshops volgen over korte ketens. Bijvoorbeeld:

Webinar 48. ‘Boer-Burger dialoog: werken met het Participatory Guarantee System’

Maandag 16 januari, 13.30-14.00 uur

Webinar 47 Starten met directe verkoop: hoe doe je dat?

Dinsdag 16 januari, 19.00-19.30 uur

Workshop 1 De kortste keten: community supported agriculture (CSA).

Donderdag 18 januari, 10.30 - 11.30 uur, Zaal Dexter 19

Workshop 22 Is groenteteelt alleen genoeg voor een rendabele tuinderij?

Donderdag 18 januari, 11.45 - 12.45 uur, Zaal Dexter 30

Ondernemers vinden het hele programma van wel 130 webinars en workshops op www.biokennisweek.nl.

Praktisch
Streekplein, standnummer 170, Brabanthallen, Den Bosch. Woensdag 17 januari van 10 tot 19 uur, donderdag 18 januari van 10 tot 17 uur

Het Streekplein is onderdeel van het project Kansrijke Korte Keten, een initiatief van Van Eigen Erf en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV en de EU. Europees Fonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Zie ook deze pagina.