Het in 2022 opgerichte biologische platform BioMasters zal vanaf januari 2024 volledig opereren onder de vlag van telerscoöperatie FruitMasters. Deze strategische integratie stelt BioMasters in staat om actief te investeren in de biologische keten, met als doel de biologische telers en ketenpartners op een optimaal niveau te bedienen, zo meldt FruitMasters. Met deze stap borgt BioMasters de handling van biologisch fruit in de hele keten. Deze business unit binnen FruitMasters komt onder leiding te staan van Peter van der Schoot.

De afgelopen twee jaar heeft de biologische markt een opmerkelijke dynamiek gekend, met aanzienlijke verschuivingen in zowel aanbod als vraag. Als BioMasters platform is een sterk bio-perspectief geboden aan telers en tevens een uitgebreid totaalpakket van biologisch fruit aan ketenpartners geleverd, stelt men in Geldermalsen.

"Aan de vooravond van een verdere consolidatie van de biologische teelt in Nederland, is een actieve investering in de keten essentieel."

Om dit te realiseren wordt het platform volledig onderdeel van FruitMasters als eigen Business Unit onder de leiding van Peter van der Schoot. Vanuit zijn vorige commerciële rollen brengt Peter een ruime schat aan ervaring in AGF en de biologische keten mee.

BIO: Best In Organics
Peter: "Met BioMasters stellen we een nieuwe norm voor de biologische fruitteelt: 'Best In Organics'. De biologische telers streven naar verdere professionalisering en bundeling van de biologische fruitteelt in Nederland, zonder afbreuk te doen aan de grondbeginselen van de biologische teelt. BioMasters staat klaar om hier concreet invulling aan te geven. Bovendien streven we ernaar onze klanten in natuurvoeding, retail, foodservice en industrie te voorzien van een volledig assortiment hoogwaardig en biologisch geteeld fruit, rechtstreeks van de bron."

Biologisch fruit rechtstreeks vanaf de bron
De integratie binnen de grootste fruittelerscoöperatie van Nederland stelt BioMasters in staat verder te groeien. “Vanuit BioMasters versterken we onze biologische leden met een waardevolle toevoeging op het gebied van nieuwe rassen, geavanceerde teeltsystemen, verbeterde koeling, nauwkeurige sortering en een duurzame vermarkting van het meest smaakvolle biologische fruit,” verklaart Yvonne Witpaard, accountmanager bij BioMasters.

Yvonne benadrukt: “De biologische sector staat voor cruciale keuzes, met name wat betreft het rassenassortiment en een integrale benadering van de keten. Dit is van essentieel belang want de groene consument verlangt het biologisch fruit dat uitmunt op het gebied van smaak en kwaliteit. Als directe bronleverancier kunnen wij inspelen op deze behoeften van onze klanten.”

BioMasters op FruitLogistica
De komende maand wordt de integratie binnen FruitMasters voltooid. Relaties en ketenpartners kunnen tijdens de aankomende Fruit Logistica in Berlijn kennismaken met BioMasters op de stand van FruitMasters hal 1.2 stand C-20.

Voor meer informatie:
FruitMasters

Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
+31 (0)345 578 800
info@fruitmasters.com
www.fruitmasters.com

www.bio-masters.nl