Tholen - Bart van den Broek heeft tijdelijk een extra functie. Hij is ijsmeester van de schaatsbaan die ontstaan is op het terrein van biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek. "Het is nu even rustig omdat de kinderen op school zitten. Gisteren hebben we volle bak geschaatst. Een hele beleving zo. Ik verwacht vanmiddag wel wat extra animo in de vorm van vriendjes en vriendinnetjes die mee willen schaatsen", vertelt Bart.

De schaatspret levert mooie plaatjes op.

Hij geeft aan dat het heel bijzonder is om tussen de koeien te kunnen schaatsen. De varkens kunnen niet van het nieuwe uitzicht genieten, die zijn een aantal dagen naar binnen gegaan omdat het land te nat werd. Wel kijken ze hun ogen uit in de koeienstal. "Mijn vader heeft het nog nooit meegemaakt dat het er op deze manier bij ligt. Elk nadeel heeft zijn voordeel, dat vergeten we wel eens. Maar voor nu genieten we echt maar even van deze tijdelijke winterse nevenactiviteit."

Bart is erg benieuwd hoe de moestuin, die nu dus volledig bedekt is met ijs, er straks bij zal liggen. "Het water zal als het gaat dooien redelijk snel weglopen. Op sommige plekken zien we nu al wat lucht onder het ijs. Voor nu genieten we van de winterpret. Gisteren hebben we het een beetje afgehouden. Nu ligt de ijsbaan er prima bij en hebben we groen licht gegeven en zijn ook de vriendjes en vriendinnetjes welkom. Van boer naar ijsmeester voor een paar dagen dus."

Voor meer informatie:
Bart van den Broek
Bioboerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 5056156
info@hetschop.nl
www.hetschop.nl