"We staan aan de vooravond van een besluit wat de voedselwereld op z'n kop gaat zetten. De Europese Commissie wil namelijk de strenge regels afschaffen voor genetisch gemodificeerde voedselgewassen. Als de plannen doorgaan, is er ook geen verplichting meer op risicobeoordeling en vermelding op het etiket. Niemand weet dan meer of er geknutseld is met wat we op ons bord hebben. In Brussel wordt binnenkort gestemd", aldus Annemarie Kruize namens de actiegroep Mijn eten mijn Keuze.

Het spandoek.

Demonstratie op 11 januari
Komende donderdag 11 januari reist een afvaardiging van de Nederlandse biologische sector weer af naar Brussel om samen met IFOAM Organics Europe, Biodynamic Federation Demeter International, bezorgde burgers, Europarlementariërs en sector uit onder andere België en Duitsland nog een keer een krachtig tegengeluid te laten horen ten opzichte van de sterke GMO-lobby.

"We moeten massaal onze stem laten zien en horen! De GMO-lobby is sterk. Het lijkt er op dat alle garanties voor het verzekeren van GMO-vrije keuzes uit het voorstel zijn geschrapt... Zowel voor boeren, burgers, de biologische sector, als voor de hele voedselketen staat er heel veel op het spel. Wat kun je nog doen? Steun de campagne en bestel een spandoek voor op je akker, ga mee demonstreren in Brussel op 11 januari en/of steun ons met een grote of kleine financiële bijdrage."

De demonstratie in Brussel start om 15:00 uur op Place du Luxembourg.

Voor meer informatie:
Mijn eten Mijn Keuze
mijnetenmijnkeuze@gmail.com
www.mijnetenmijnkeuze.nl