Agro-ecologische boeren opereren in een tumultueuze wereld. Hoe gaan agro-ecologische boeren om met het huidige politieke klimaat? Hoe gaan zij om met de klimaatcrisis?

De Boerenlandbouwconferentie staat dit jaar in het teken van klimaatadaptatie vanuit een agro-ecologisch perspectief. Dit gebeurt aan de hand van workshops over de boeren praktijk, activisme, autonomie, solidariteit, beleidsbeïnvloeding en land. Met inspirerende sprekers, een mooie maaltijd, en veel mogelijkheid om elkaar informeel te spreken.

Zeker vanuit het oogpunt van de klimaatcrisis wordt het steeds duidelijker dat de landbouw moet veranderen. Hoe nemen agro-ecologische boeren het heft in eigen handen bij deze uitdaging? En welke politieke, sociale en ecologische alternatieven vergroten hierbij de autonomie van de boer?

Programma
Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar hier vast een voorproefje van wat je kan verwachten:

Donderdag 25 januari – aankomst in de avond met gezamenlijke maaltijd. Tijd voor informeel ontmoeten, aankomen en bijpraten.

Vrijdag 26 januari – inspirerende sprekers en praktische workshops, gezamenlijke maaltijd en in de avond ruimte voor ontmoeting.

Zaterdag 27 januari – in de ochtend afrondende workshops en sprekers, gezamenlijke afsluiting. In de middag hebben we de keuze uit excursies naar bedrijven in de omgeving, of de kick-off van de cursus eigen opkweek.

Locatie: Nivonhuis Morgenrood, Scheibaan 15 in Oisterwijk.

Bijdrage: Deelname gaat met solidaire betaling naar draagkracht. In het aanmeldformulier vind je hier meer uitleg over.

Over de organisatie: De Boerenlandbouwconferentie 2024 wordt georganiseerd door de Federatie voor Agroecologische Boeren: een samenwerkingsverband van de BD vereniging, de Biotuinders, het Biovegan netwerk, het CSA netwerk en Toekomstboeren.

Wanneer: donderdagavond 25 januari – zaterdag 27 januari
Waar: Nivon Morgenrood, Scheibaan 15 in Oisterwijk
Kosten: prijs naar draagkracht: € 50 / 75 / 100,- voor de hele conferentie

Er is maar beperkt plek. Klik hier om aan te melden.