Stichting EKO-keurmerk introduceert veel nieuws op de Biobeurs. Recent is het certificatieschema op een aantal punten gewijzigd met als belangrijkste nieuwe vereiste: herkomst uit Nederland. Daarvoor is het nieuwe EKO-3 sterren keurmerk geïntroduceerd. "We informeren merkhouders, handelsbedrijven en biologische boeren graag over deze vernieuwing en de mogelijkheden die het biedt. Dat geldt ook voor de nieuwe systematiek van EKO-Systeemerkenning die we aan primaire deelsectoren willen toekennen. De eerste EKO-Systeemerkenning is verstrekt aan de biologische zuivelsector, die zelf Aanvullende Normen heeft ontwikkeld", vertelt Bavo van den Idsert.

Namens Stichting EKO-keurmerk stonden Poppe Braam, Bavo van den Idsert en Harrie Janssen op de Organic Foodfair van BD-Totaal in november.

Meer weten, bezoek dan ook de webinar over EKO Systeemerkenning op 16 januari van 16:15 tot 16:45 uur, met onder meer René Cruijssen, Sybrand Bouma en Douwe Monsma.

Nieuwe EKO-talk B2B 'Doe mee met EKO!'
"Speciaal voor alle biologische boeren, handel & verwerking en merkhouders hebben we een business-to-business EKO-talk laten maken. Hierin leggen we het belang van het EKO-keurmerk voor de hele biologische sector uit met een duidelijke oproep van de voorzitter Douwe Monsma namens Stichting EKO: Doe mee met EKO!
Deze EKO-talk zetten we uit via de brancheverenigingen en het B2B-platform Linkedin."

Nieuwe EKO-talk 'Wij kiezen voor EKO, biologische topkwaliteit uit Nederland'
Om het vernieuwde EKO-keurmerk te introduceren bij de consument hebben ze een nieuwe EKO-talk laten maken. Daarin worden alle plussen van het vernieuwde EKO-keurmerk nog eens op een rij gezet:

  • Biologisch uit Nederland
  • Extra biodiversiteit
  • Extra dierenwelzijn
  • Gezonde aarde
  • Eerlijke handel

Deze EKO-talk wordt via social media uitgezet.

BioLokaal Catering Noord Brabant en Horeca
Ook voor de certificering van Catering en Horeca wordt een vernieuwing geïntroduceerd die de certificeerder bereikbaarder maakt, vooral voor bedrijfsrestaurants die door een cateringbedrijf worden gerund. In het project BioLokaal Catering Noord-Brabant heeft Stichting EKO hier ervaringen over opgedaan. Drie organisaties met een bedrijfsrestaurant ontvangen op de Biobeurs hun EKO Horeca certificaat.

Meer weten over de uitkomsten van de pilot BioLokaal Catering? Bezoek dan de presentatie van de resultaten en het gesprek met deelnemers over succesvol opschalen van biologisch in de catering op 18 januari (10.30-11.30 uur).

Voor meer informatie:
Stichting EKO-keurmerk
HNK Ede Horapark
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede
030 2320493
info@eko-keurmerk.nl
www.eko-keurmerk.nl