Na de succesvolle introductie van Iers Sea moss poeder van Wild Irish Seaweeds in september vorig jaar, maakt Your Well the Seaweed Company een gezonde start in 2024 met drie nieuwe biologische zeewierpoeder-varianten: Blaaswier, Alkaline mix en Detox mix. Met deze nieuwe producten in het assortiment speelt Your Well in op de sterk toenemende vraag naar zeewier in het algemeen en de fors groeiende belangstelling voor de gezondheidsaspecten van zeewier in het bijzonder.

Van links naar rechts: Blaaswier, Alkaline mix, Detox mix en Iers Sea moss.

Zeewier staat al eeuwenlang bekend als superfood uit de zee, met name vanwege de brede nutriënten samenstelling. Het bevat veel mineralen (waaronder jodium) en vitaminen, voedingsvezels, essentiële aminozuren, omega-3 en, afhankelijk van de soort zeewier, ook eiwitten, sterolen en fucoidan. Zeewier heeft daardoor onder andere een gunstige werking op hart- en bloedvaten, bevordert de darmgezondheid, ondersteunt de schildklier, helpt bij het ontgiften van het lichaam, kan bijdragen aan afvallen en zorgt voor het immuunsysteem.

De nieuwe poeders, in hersluitbare stazakken van 225 gram, zijn makkelijk en voordelig in gebruik en verkrijgbaar in de volgende varianten:

  • Blaaswier: rijk aan onder andere jodium, een mineraal dat betrokken is bij veel processen in het menselijk lichaam. Het ondersteunt onder andere de functie van de schildklier, het metabolisme en het zenuwstelsel en draagt bij aan een gezonde huid.
  • Alkaline mix: met blaaswier en Iers sea moss poeder. Dit laatste zeewier bevat 12 van de 15 voor de mens essentiële mineralen. Het poeder zorgt voor het behoud van een normaal zuur-base evenwicht in het lichaam.
  • Detox mix: met 4 verschillende zeewieren (Atlantische wakame, nori, zeesla en dulse) te gebruiken als hulpmiddel bij het ontgiften van het lichaam.

Wild Irish Seaweeds is het bedrijf dat de biologische gecertificeerde wieren met de hand oogst in de koude en schone wateren aan de westkust van Ierland. De onderneming is al meer dan 100 jaar (4 generaties) actief met het oogsten van zeewier en staat daarmee garant voor de hoogste kwaliteit zeewier.

"Met zeewierpoeder kun je op een eenvoudige manier een dosis gezondheid toevoegen aan je maaltijd, yoghurt, smoothie, shake en andere vloeistof", aldus Marty van der Krogt, product specialist bij Your Well. "Een theelepel met circa 4 gram zeewier toevoegen is al voldoende. De poeders van Wild Irish Seaweed combineren de gezonde voordelen ervan met een makkelijke toepassing. En zeer geschikt voor mensen die de smaak van zeewier niet of nog niet kunnen waarderen, want het is eenvoudig te mengen, waardoor de vaak sterke smaak van zeewier verdwijnt."

Voor meer informatie:
Your Well, the Seaweed Company
Marconiweg 55
3225 LV Hellevoetsluis
0181 375108
info@yourwell.nl
www.yourwell.nl